ZBOG KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Odložena utakmica Maroka u kvalifikacijama za Afrički kup nacija
Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

nikom nije do fudbala

ZBOG KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Odložena utakmica Maroka u kvalifikacijama za Afrički kup nacija

Fudbal -

Fudbalska kvalifikaciona utakmica za Afrički kup nacija između Maroka i Liberije odložena je zbog jakog zemljotresa u toj severnoafričkoj zemlji, u kojem je poginulo više od 1.000 ljudi.

Maroko je večeras trebalo da bude domaćin u Agadiru, ali je tamošnji fudbalski savez saopštio da je utakmica odložena na neodređeno vreme nakon dogovora sa Afričkom fudbalskom konfederacijom (CAF).

Ovo je ujedno poslednja utakmica Grupe K, a plasman na završni turnir, koji se početkom sledeće godine održava u Obali Slonovače, osigurale su selekcije Južne Afrike i Maroka.

Maroko, Zemljotres, zemljotres u Maroku
foto: EPA Jalal Morchidi

Proslavljeni reprezentativac Maroka Ašraf Hakimi oglasio se na društvenim mrežama i izrazio saučešće žrtvama zemljotresa.

"Vreme je da pomognemo jedni drugima da spasemo što više života. Moje saučešće svima koji su izgubili voljenu osobu", napisao je Hakimi na Instagramu.

Maroko je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru postao prvi afrički tim koji je stigao do polufinala, gde je poražen od Francuske.

Sinoćni potres magnitude 6,8 u blizini Marakeša bio je najjači u Maroku za 120 godina.

Reprezentacija Gambije bila je u Marakešu tokom zemljotresa uoči odlučujuće kvalifikacione utakmice protiv Konga u nedelju.

Selektor Gambije Tom Saintfit rekao je da je prvo pomislio da je avion udario u hotel.

"Trajalo je samo 30 sekundi, ali čini se kao da je bilo beskrajno. Bilo je zastrašujuće. Zidovi su se zaista tresli i stvari su padale sa plafona i zidova. Nikada u životu nisam video da se zgrada tako pomera. Kada je prestalo, počeo sam da trčim i proveram da li su članovi mog tima van svojih soba", rekao je Sainfit.

Marakeš je domaćin utakmice zbog problema sa stadionom u Gambiji. Još uvek nije poznato da li će utakmica biti odložena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track