POZNATOM HRVATU SE SMEJE CEO SVET! Pa ovo je hit: Bivši selektor Hrvatske birao startnu postavu reprezentacije uz pomoć ASTROLOGA!
Foto: Profimedia

TEMA PODSMEHA

POZNATOM HRVATU SE SMEJE CEO SVET! Pa ovo je hit: Bivši selektor Hrvatske birao startnu postavu reprezentacije uz pomoć ASTROLOGA!

Fudbal -

Hrvatski fudbalski stručnjak Igor Štimac (56) postao je predmet podsmeha u fudbalskoj javnosti, pošto je isplivala vest da je uz pomoć astrologa birao startnu postavu za utakmice.

Bivši selektor Hrvatske, koji več četiri godine sa klupe predvodi nacionalni tim Indije savetovao se sa astrologom Buhupeši Šarmijem oko sastava tima tokom kvalifikacija za Azijski kup 2022. godine, otkrivaju tamošnji mediji.

"Indian Express" otkriva da je Štimac uz pomoć funkcionera Fudbalskog saveza Indije Kušala Dasa stupio u kontakt sa astrologom. Bili su zabrinuti da li će Indija izboriti plasman na Azijski kup, pa su potražili pomoć.

U tekstu se navodi da je astrolog dva meseca davao savete Štimcu. Bili su u kontaktu pre svake utakmice i razmenili su preko sto poruka. Navodno, Štimac je tražio da mu na osnovu datuma rođenja igrača kaže da li je fudbaler u idealnoj životnoj fazi i da li su mu zvezde naklonjene na dan utakmice. U poslednjem, odlučujućem meču, na iznenađenje mnogih dva standardna igrača nisu se našla u startnoj postavi, jer im zvezde nisu bile naklonjene.

Zanimljivo, Indija je dobila sva tri kvalifikaciona meča i tako izborila plasman na Azijski kup, a astrolog je za svoje usluge dobio čak 30 hiljada evra.

Štimac nije demantovao da je bio u kontaktu sa astrologom.

"Buhupeši mi je preporučen i uverili su me da bih njegove usluge mogao da koristim u reprezentaciji. Odlučio sam da proverim njegove mogućnosti i ništa više od toga. Tražio sam pomoćnika iz inostranstva, nisu mi ga dali. Ostao sam šokiran novcem koji su mu isplatili", rekao je Štimac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track