KAO I UVEK, LUDO U JUŽNOJ AMERICI! Brazil u 90. minutu stigao do pobede, Argentina neočekivano igrala bez Mesija
Foto: EPA/PAOLO AGUILAR

"KUVA"

KAO I UVEK, LUDO U JUŽNOJ AMERICI! Brazil u 90. minutu stigao do pobede, Argentina neočekivano igrala bez Mesija

Fudbal -

Aktuelni svetski šampion fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je u La Pazu Boliviju sa 3:0, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je povela golom Enca Fernandesa u 31. minutu, a prednost je udvostručio Nikolas Taljafiko u 42. minutu. Konačan rezultat postavio je Nikolas Gonzales pogotkom u 83. minutu.

Najbolji igrač prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva Lionel Mesi nije igrao za Argentinu zbog umora, utakmicu je odgledao sa klupe, ali nije bio uvršten u ekipu. On je u prethodnoj utakmici u sredu postigao pobedonosni gol protiv Ekvadora, nakon gustog rasporeda koji je imao igrajući za Inter iz Majamija.

Lionel Mesi
foto: EPA/LUIS GANDARILLAS

"Leo nije bio spreman da igra. Pokušao je da se odmori, ali nije se osetio dovoljno spremno", rekao je selektor Argentine Lionel Skaloni, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Argentina je zabeležila obe pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se 2026. godine održati u SAD, Meksiku i Kanadi.

Drugu pobedu ostvario je i Brazil, koji je u Limi pobedio Peru sa 1:0.

Jedini gol postigao je Markinjos u 90. minutu.

U ostalim utakmicama Ekvador je na svom terenu pobedio Urugvaj sa 2:1, Venecuela je kao domaćin bila bolja od Paragvaja 1:0, a nerešeno 0:0 završen je duel Čilea i Kolumbije.

Brazil i Argentina su jedine ekipe u južnoameričkim kvalifikacijama sa šest bodova, Kolumbija ima četiri, a Urugvaj i Venecuela po tri boda. Paragvaj, Peru i Čile imaju po jedan bod, a Ekvador i Bolivija su bez bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track