RUBIJALES DOBIO ZABRANU PRILASKA: Bivši predsednik FS Španije ne sme da kontaktira fudbalerku Ermoso
Foto: BURAK AKBULUT / AFP / Profimedia

Odluka suda

RUBIJALES DOBIO ZABRANU PRILASKA: Bivši predsednik FS Španije ne sme da kontaktira fudbalerku Ermoso

Fudbal -

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales dobio je danas zabranu prilaska i zabranjeno mu je da kontaktira fudbalerku Dženi Ermoso, koju je bez njenog pristanka poljubio u usta na pobedničkom postolju nakon što su reprezentativke Španije osvojile titulu svetskog šampiona.

Rubijales se danas pojavio pred sudijom Fransiskom de Horheom i odbacio je optužbe za seksualni napad i prisilu, za šta je optužen nakon što je 20. avgusta poljubio Ermoso posle finalne utakmice u Sindeju, saopštilo je tužilaštvo.

Posle saslušanja, sudija je izdao zabranu prilaska, kojom se Rubijalesu zabranjuje da priđe Ermoso na 200 metara i rekao da ne sme da kontaktira fudbalerku dok traje istraga. Tužilaštvo je tražilo zabranu na 500 metara.

Sudija je odbacio zahtev tužioca da obaveže Rubijalesa da se na 15 dana javlja u sud, kao i zahtev fudbalerkinog advokata da se zamrzne imovina koja pripada Rubijalesu.

Špansko tužilaštvo je prošle sedmice optužilo Rubijalesa za seksualni napad i prinudu. Ermoso je rekla da je Rubijales na nju vršio pritisak da istupi u njegovu odbranu odmah po izbijanju skandala.

Kancelarija državnog tužioca saopštila je da je Rubijales negirao obe optužbe kada je odgovarao na pitanja sudije na jednosatnom saslušanju zatvorenom za javnost.

Rubijales i advokat nisu razgovarali sa medijima ispred Nacionalnog suda posle saslušanja.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track