SANJAO SAM OVU UTAKMICU! Jovanović najavio 171. Večiti derbi: Navijači da ispune stadion, detalji odlučuju pobednika!
Foto: Starsport

GOLMAN

SANJAO SAM OVU UTAKMICU! Jovanović najavio 171. Večiti derbi: Navijači da ispune stadion, detalji odlučuju pobednika!

Fudbal -

Golman Partizana Aleksandar Jovanović izjavio je da je fudbalski derbi protiv Crvene zvezde "veliki događaj" za njega.

"Ovo će biti moj prvi "večiti derbi". Kao dete sanjao sam da makar jednu najveću utakmicu u Srbiji u dresu Partizana. Ovo je veliki događaj za mene", izjavio je Jovanović, a preneo klub.

On je rekao da se za derbi priprema "kao za svaku drugu utakmicu".

"Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou, uz trenera Nemanju Jovšića i stručni štab. Najvažnije je da sačuvam svoj fokus, da me ništa ne remeti. Ali, potpuno isto kao za svaku utakmicu", dodao je Jovanović.

Golman crno-belih je rekao da voli pritisak i da se trudi "da ga kanališe na pozitivnu stranu, kroz pozitivnu energiju koja može da donese prevagu na terenu".

"Što se tiče derbija, kad počne utakmica, tu sve staje! Tada je najvažnije da budeš fokusiran. Sva uzbuđenja i euforija su do trenutka kada počne utakmica, a onda se sve završava i kreće fokus na detalje. Jer, na ovakvim utakmicama, detalji odlučuju rezultat", izjavio je Jovanović.

Aleksandar Jovanović, FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Duel Partizan – Crvena zvezda na programu je u sredu, od 19 časova.

"Biće teška, zahtevna utakmica, sa puno detalja. Ono što vidim je da i jedna i druga ekipa igraju otvoreno i, samim tim, biće svakako zanimljiva utakmica za publiku. Ovim putem pozivam navijače Partizana da ispune stadion u što većem broju", dodao je on.

Partizan u derbi ulazi sa četiri boda prednosti u odnosu na Zvezdu.

"Stvorili smo prednost od četiri boda, ali to realno nije ništa nedostižno i ne treba se uljuljkati. Sa druge strane, imamo lepu prednost koju treba nagraditi pobedom u derbiju. To je naš fokus i cilj na utakmici", izjavio je Jovanović.

Aleksandar Jovanović
foto: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

On je pozvao navijače Partizana da "nastave da veruju u tim i da nastave da bodre kao do sada".

"Svi koji dođu, neka nam daju podršku i neka veruju u tim kao što su radili do sada. Daju nam veliku energiju koja se pokazala, i u prošlom kolu u Pančevu, koliko je važna, kada iz minusa okrećemo utakmicu", zaključio je Jovanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track