"AKO USPEJU DA SMENE SUDIJU, SVI IZ FSS BI TREBALO DA DAJU OSTAVKE" Raka Đurović o dešavanjima pred Večiti derbi!
Foto: Starsport©

VEČITI DERBI

"AKO USPEJU DA SMENE SUDIJU, SVI IZ FSS BI TREBALO DA DAJU OSTAVKE" Raka Đurović o dešavanjima pred Večiti derbi!

Fudbal -

U sredu od 19 sati, fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće 171. Večiti derbi, a tenzije pred ovu utakmicu uveliko se osećaju!

Fudbalski savez Srbije odlučio se da poverenje ukaže jednom od najboljih srpskih sudija, Srđanu Jovanoviću, kom bi trebalo da pomažu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je VAR soba rezervisana za Aleksandra Živkovića.

Ipak, na Marakani nisu zadovoljni ovim izborom, a naš izvor otkrio je da će čelnici Zvezde povući drastičan potez i neće izaći na teren ako na njemu bude Srđan Jovanović.

Povodom toga, svoj komentar za Espreso izneo je bivši fudbalski sudija, Raka Đurović.

- Po zahtevu Partizana 2001. godine u finalu Kupa je pod pritiskom zamenjen sudija, iako se to kosilo sa pravilima i normama. Noć uoči finala Kupa je zamenjen. Klubovi po meni nemaju pravo da ucenjuju Sudijsku komisiju da li će ići na utakmicu zbog sudije. FSS je dužan da uredi odnose sa svim strukturama. Ako se već unapred zna da neko nekome ne odgovara, onda je FSS dužan da izbalansira i šta ko može i treba da traži. Mislim da će sudija ostati i da bi on trebalo da ostane. Ako uspeju da smene sudiju, onda bi ceo FSS trebalo da da ostavku - poručio je Đurović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track