ŠTA SE TO DEŠAVA SA RIVALIMA ZVEZDE? Fijasko Sitija, a Jang Bojs iznenađujuće poražen... Ni Lajpcig se nije proslavio!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

analiza

ŠTA SE TO DEŠAVA SA RIVALIMA ZVEZDE? Fijasko Sitija, a Jang Bojs iznenađujuće poražen... Ni Lajpcig se nije proslavio!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde sledeće srede od 21.00 čas igraju utakmicu drugog kola Lige šampiona protiv Jang Bojsa iz Švajcarske.

Crvena zvezda
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pre toga, crveno-beli će imati generalnu proveru u subotu, kada na stadion "Rajko Mitić" dolazi niški Radnički. Crveno-beli moraju da budu spremni za prvu utakmicu Lige šampiona pred svojim navijačima, pošto će Marakana biti dupke ispunjena na evropskoj premijeri protiv prvaka Švajcarske.

Ove srede, fudbaleri Zvezde nisu igrali večiti derbi protiv Partizana, koji je kao i celo kolo Superlige, odložen zbog Dana žalosti u Srbiji. Sa druge strane, svi rivali šampiona Srbije igrali su svoje utakmice u sredu.

Jang Bojs, Mešak Elija
foto: Joeran Steinsiek / imago sportfotodienst / Profimedia

Jang Bojs je u prvenstvu Švajcarske gostovao ekipi Sankt Galena i izgubio - 1:2. Tim trenera Rafaela Vikija je podbacio upisavši tako prvi poraz u ligi. Poveli su zahvaljujući prelepom golu Mešaka Elije reprezentativca DR Konga. Izjednačenje domaćinu doneo je Fabijan Šubert u 72. minutu, a konačan trijumf tri minuta kasnije momak naših korena Mihailo Stevanović, koji je iskoristio grešku još jednog švajcarskog Srbina Filipa Ugrinića.

Fil Foden, Mančester siti
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Mančester siti poražen je od Njukasla na gostovanju rezultatom 0:1 u trećoj rundi Liga kupu Engleske. Gol odluke postigao je Aleksander Isak u 53. minutu. Kombinovao je Pep Gvardiola zbog velikog broja povređenih igrača, međutim doživeo je nokaut. Ispadanje iz takmičenja koje je Španac osvajao sa Građanima čak četiri puta, nije po meri Mančester sitija jer su vrlo rano ostali bez još jednog trofeja.

Benjamin Šeško, Lajpcig, Red bul Lajpcig
foto: Fotostand / Racocha / imago sportfotodienst / Profimedia

Lajpcig je gostovao u prvom kolu Kupa Nemačke ekipi Vizbadena i slavio sa 3:2. Trener Marko Roze promešao je karte i sa kombinovanim timom upisao još jednu pobedu. Vodio je Lajpcig sa 2:0 i 3:1, ali su domaćini pretili u poslednjim minutama i malo je nedostajalo da naprave senzaciju. Gostima je prednost doneo Emil Forzberg, a Slovenac Benjamin Šeško bio je precizan u 18. i 70. minutu, dok je u 80. propustio šansu da upiše het-trik, pogodivši prečku.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track