SASTANAK HET-TRIK KOMITETA UEFA U SRBIJI: FSS ugostio članove evropske kuće fudbala, Džajić se zahvalio na poverenju
Foto: FSS

STARA PAZOVA

SASTANAK HET-TRIK KOMITETA UEFA U SRBIJI: FSS ugostio članove evropske kuće fudbala, Džajić se zahvalio na poverenju

Fudbal -

Članovi HET-TRIK komiteta UEFA na čelu sa predsednikom Karl-Erikom Nilsonom, u društvu potpredsednika našeg Saveza Branislava Nedimovića i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, obišli su u utorak u toku dana prostorije Sportskog centra u Staroj Pazovi i uverili se još jednom da Fudbalski savez Srbije raspolaže jednim od najmodernijih i najfunkcionalnijih sportskih kompleksa u Evropi.

”Kao što smo pretpostavili u najavi ovog događaja, svi članovi HET-TRIK komiteta oduševljeni su i puni pozitivnih utisaka nakon posete našem Sportskom centru, što samo dokazuje da smo apsolutno opravdali poverenje UEFA i zaslužili da budemo organizatori i domaćini ovako važnog sastanka” – rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović koji je imao svojevrsnu ulogu vodiča svojim kolegama iz HET-TRIK komiteta UEFA.

1 / 6 Foto: FSS

Impresionirani sadržajem koji nudi Sportski centar u Staroj Pazovi, uvaženi gosti, članovi jednog od najvažnijih sektora u sistemu Evropske fudbalske unije, konstatovali su da je Fudbalski savez Srbije pravi primer kako se sredstva iz HET-TRIK fondova koriste na racionalan i efikasan način.

Direktor Nacionalnih asocijacija UEFA, Zoran Laković, prisetio se prvih koraka u procesu realizacije velikog projekta i podsetio kako je svojevremeno sa nekadašnjim predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem došao na ideju o izgradnji srpske kuće fudbala.

Zajedničkim ulaganjima UEFA, države Srbije i Opštine Stara Pazova, na površini od 12 hektara, izgrađen je velelepni trening-centar koji je vremenom postajao sve moderniji i sadržajniji.

Pažnju gostiju iz HET-TRIK komiteta privukli su pre svega stadion u Staroj Pazovi koji je zajedno sa ostalih pet terena ocenjen čistom desetkom od strane UEFA eksperata i nove VIP prostorije koje na jedan specifičan način ’pričaju’ o istoriji srpskog fudbala i najvažnijim pobedama naše reprezentacije.

”Posebno im je bio interesantan teren broj 10 koji nosi ime Mišela Platinija, predsednika UEFA u vreme izgradnje Sportskog centra, kao i činjenica da se u našoj kući fudbala pripremaju košarkaški i rukometni reprezentativci. Uspeli smo da napravimo balans između potreba naših selekcija i komercijalnih aktivnosti, što nam omogućuje da poslujemo pozitivno. Ovde dolaze ekipe sa Bliskog istoka, iz Emirata, Saudijske Arabije, ne pitaju za cenu i priznaju da nigde u Evropi ne mogu da dobiju bolje uslove za rad. Oduševljeni su hotelom, smeštajnim kapacitetima, restoranom, hranom, medicinskim blokom, teretanom, sportskom halom… Imponuju nam pohvale koje stižu od prvog čoveka evropskog fudbala Aleksandera Čeferina i njegovih najbližih saradnika” – ponosno ističe Šurbatović.

Obilazak Sportskog centra samo je uvertira u sastanak HET-TRIK komiteta koji će u sredu pre podne otvoriti predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić i ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić i na kome će FSS aplicirati sa još jednim velikim projektom u vrednosti od 20 miliona evra.

”Dalja modernizacija Sportskog centra, ali i ulaganja u klubove, terene i stadione širom Srbije, samo su nastavak procesa koji se zove infrastrukturna revolucija srpskog fudbala.” – zaključio je prvi operativac FSS Jovan Šurbatović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track