PANKOV BI MOGAO DANIMA DA OSTANE U HOLANDSKOM ZATVORU: Evo po kojim tačkama terete fudbalere POSLE HAOSA i kakva ih sudbina čeka!
Foto: Printskrin/Jutjub

iza rešetaka

PANKOV BI MOGAO DANIMA DA OSTANE U HOLANDSKOM ZATVORU: Evo po kojim tačkama terete fudbalere POSLE HAOSA i kakva ih sudbina čeka!

Fudbal -

Radovan Pankov i Žozue, fudbaleri Legije, mogli bi u holandskom zatvoru da ostanu čak 72 sata.

Legija
foto: Printskrin/Tviter

Upravo toliko, prema zakonima Holandije, policija ima pravo da u pritvoru zadrži srpskog i portugalskog fudbalera. Kako pišu poljski mediji, Radovan Pankov i Žozue biće optuženi po dve tačke.

Ne navode koja kazna bi mogla da čeka Srbina i Portugalca, ali pišu da bi mogli da budu zvanično prozvani za narušavanje javnog reda i za napad na službeno lice.

Fudbaleri poljskog tima nisu ostali sami u Holandiji. Uz njih su tim menadžer Konrad Pašnjevski, kao i advokat Pjotr Mijekus. Holandska policija juče uveče nije dozvolila advokatu da vidi fudbalere, ali jeste tokom jutra. Poljaci se nadaju da će igrači biti oslobođeni i da neće ostati tri dana, koliko je propisano holandskim zakonom.

Radovan Pankov i Žozue privedeni su od strane policije u četvrtak uveče i odvedeni u zartvor, gde su proveli noć. Incident se desio posle utakmice Lige konferencija između domaćeg AZ Alkmara i Legije iz Varšave.

Poljski mediji tvrde da je obezbeđenje kluba napalo fudbalere i čelnike Legije, dok holandski portali i novine navode da su Radovan Pankov i Žozue prebili jednog od radnika obezbeđenja, naneli mu ozbiljne povrede zbog kojih je završio u bolnici. Posle toga su privedeni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track