UEFA PRELOMILA! Poznato ko SUDI Srbiji protiv Mađarske!
Foto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

francuz na centru

UEFA PRELOMILA! Poznato ko SUDI Srbiji protiv Mađarske!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu 14. oktobra od 20.45 igra veoma važnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske u Budimpešti.

"Orlovi" će pokušati da stignu do pobede koja bi ih odvela na korak od Eura, prvog pod imenom Srbija pošto je naša reprezentacija poslednji put na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta bila davne 2000. kao Jugoslavija.

Pred ovaj meč UEFA je odredila i arbitre koji će deliti pravdu. Francuski sudija Fransoa Leteksje biće na centru, a pomagaće mu sunarodnici Siril Munijea i Mehdi Ramuni. Četvrti sudija biti još jedan Francuz, Žeremi Stina.

Fransoa Leteksje
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Leteksje ima tek 34 godine, ali je jedan od boljih evropskih sudija. Ove sezone delio je pravdu na meču UEFA Superkupa između Mančester sitija i Sevilje, ali i utakmici Lige šampiona u kojoj je Atletiko iz Madrida dobio Fejenord sa 3:2. U francuskoj Ligi 1 sudio je četiri utakmice ove sezone, a jednom je na centru bio i u kvalifikacijama za Ligu šampiona kada je Antverpen savladao AEK rezultatom 1:0.

Srpskim klubovima nikada nije sudio, ali je delio pravdu na meču mladih reprezentacija Makedonije i naše zemlje 2017. godine. Dosta igrača koji sada nastupaju za seniorski tim Srbije tada je bilo na terenu, a "orlići" su slavili na nezgodnom gostovanju rezultatom 2:0. Golove su postigli Saša Lukić i Andrija Živković.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track