SKANDAL U TIMU ITALIJE: Dvojica reprezentativaca izbačeni iz kampa zbog ILEGALNOG KLAĐENJA!
Foto: EPA/Christian Bruna

bruka

SKANDAL U TIMU ITALIJE: Dvojica reprezentativaca izbačeni iz kampa zbog ILEGALNOG KLAĐENJA!

Fudbal -

Italiju potresa veliki skandal.

Naime reprezentativci "Azura" Nikolo Zaniolo i Sandro Tonali nalaze pod policijskom istragom pošto su optuženi za moguću umešanost u ilegalno klađenje.

Dvojica bivših fudbalera Rome (Zaniolo) i Milana (Tonali) su nakon razgovora sa policijom napustili kamp reprezentacije u Koverćanu, nadomak Firence.

Vest da su policijski istražitelji ispitali dvojicu fudbalera potvrđena je iz više izvora, da bi na kraju i Fudbalski savez Italije (FIGC) izdao saopštenje.

FIGC potvrđuje ispitivanje policije i napominje da su i Tonali i Zaniolo vraćeni u svoje klubove, tako da neće igrati predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Malte i Engleske.

Reprezentativci Italije Nikolo Zaniolo i Sandro Tonali nalaze pod policijskom istragom pošto su optuženi za moguću umešanost u ilegalno klađenje.

Sandro Tonali
foto: Profimedia

Tvrdi se da je Zaniolo čak išao toliko daleko da se kladio na Rominu utakmicu u Kupu Italije kada je bio član ovog tima.

Iako je Zaniolo u međuvremenu prešao u Aston Vilu, a Tonali iz Milana u Njukasl junajted, svaka zabrana zbog kršenja pravila klađenja bila bi proširena na sva takmičenja u organizaciji UEFA i FIFA.

Ako se optužbe potvrde, onda bi Zaniolo posebno bio u teškom položaju, jer je klađenje na sopstveni tim nezakonito, što prevazilazi propise sportskog pravosudnog sistema.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track