"SRBIJA IMA BOLJI SASTAV I TU NEMA DILEME" Grof Božović za Kurir pred SPEKTAKL na Marakani, zna šta je najveća prednost Crne Gore!
Foto: Zorana Jevtić

intervju

"SRBIJA IMA BOLJI SASTAV I TU NEMA DILEME" Grof Božović za Kurir pred SPEKTAKL na Marakani, zna šta je najveća prednost Crne Gore!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 20 sati i 45 minuta na Marakani igra jednu od najvažnijih utakmica u poslednjih nekoliko godina, a rival je Crna Gora.

Situacija je jasna pred duel dve komšijske zemlje, ulog je plasman na Evropsko prvenstvo posle 23 godine. Pobeda izabranicima Dragana Stojkovića gotovo da obezbeđuje kartu za Nemačku uz najmanje bod u poslednjem kolu sa Bugarskom, ali ni Crna Gore ne dolazi u Beograd sa belom zastavom.

"Sokolovima" se neočekivano pružila šansa da se plasiraju na veliko takmičenje usled dva poraza Srbije od Mađarske, a za to im je potrebna pobeda u Ljutice Bogdana, uz još jednu pobedu na poslednja dva meča u grupi sa Mađarskom i Litvanijom.

U najavi utakmice pozvali smo Miodraga Grofa Božovića čoveka koji jako dobro poznaje obe ekipe i koji je rekao da je Srbija apsolutni favorit, ali i da "Đetići" imaju svoje šanse.

Miodrag Božović, Miodrag Božović Grof
foto: Zorana Jevtić

- Mislim da je utakmica rezultatski mnogo važna za obe ekipe, Srbija ima bolji sastav i tu nema dileme, ali ima i veći pritisak, jer se od nje očekuje da slavi u ovom meču. Kada je reč o Crnoj Gori i oni imaju pritisak, jer im se neočekivano pružila šansa da se plasiraju na Evropsko prvenstvo zbog kikseva Srbije, ali opet ni oni nisu bez pritiska, videćemo ko će se bolje nositi sa tim - počinje priču za Kurir trener Arsenala iz Tule.

Utakmica je od velike važnosti, izabranici Miodraga Radulovića dolaze silno motivisani u glavni grad Srbije, a Grof kaže da ne očekuje istu utakmicu kao u Podgorici u martu ove godine.

- Ne očekujem istu utakmicu. U Podgorici Crna Gora je bila bolja 80. minuta, ali je Vlahović sa dva gola doneo pobedu svom timu. Mislim da će Crna Gora igrati na kontranapade, jer je evidentno da je Srbija slabija u odbrani. Kada kažem odbrana, ne mislim na poslednja četiri igrača, već na ceo tim. Loše stoje u toj defanzivnoj postavci i mislim da će Crna Gora to pokušati da iskoristi - nastavlja iskusni stručnjak.

Stefan Savić
foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Jedan od aduta naših komšija je svakako kapiten Stefan Savić koji je godinama jedan od najboljih defanzivaca španske Primere. Božović kaže da je on igrač kakvog bi svaki trener poželeo u svom timu.

- Jedna od šansi gostujuće selekcije je Stefan Savić, fudbaler koji reprezentaciji mnogo znači i kojeg bi svaki trener poželeo u svom timu. Godinama igra na vrhunskom novou i konstantan je već deset godina. Mogao bi na prekidu da napravi problem Srbiji, ali ponavljam da je Srbija u velikoj prednosti, da ima bolje igrače gotovo na svakoj poziciji u odnosu na igrače crnogorske reprezentacije, ali da Crna Gora ima sjajan mentalitet, pravi ratnički i da to može da bude njihova šansa - zaključio je osvajač titule sa Crvenom zvezdom u sezoni 2015/16.

Kurir sport / Miodrag Igrutinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track