BENZEMA NA BRUTALNOM UDARU FRANCUSKIH POLITIČARA: Nazivaju ga AGENTOM HAMASA i javno optužju da sarađuje sa TERORISTIMA!
Foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

ŠOK

BENZEMA NA BRUTALNOM UDARU FRANCUSKIH POLITIČARA: Nazivaju ga AGENTOM HAMASA i javno optužju da sarađuje sa TERORISTIMA!

Fudbal -

Proslavljeni francuski fudbaler Karim Benzema svojom objavom na Tviteru izazvao je burne reakcije u Francuskoj.

Iskusni as Al Itihada prokomentarisao je stravične sukobe koji su izazvani napadom Hamasa na Izrael i šokirao mnoge. On je poslao poruku podrške stanovnicima Gaze i istakao da su žrtve neopravdanog bombardovanja.

"Naše molitve su sa stanovnicima Gaze koji su još jednom žrtve neopravdanog bombardovanja u kome nisu pošteđeni ni žene ni deca", napisao je bivši fudbaler Real Madrida.

Njegova otvorena podrška Palestincima razbesnela je javnost u Francuskoj.

Među najogorčenijima se našla Nadin Morano, francuski poslanik u Evropskom parlamentu, član Republikanske stranke.

"Budući da je to napisao, Benzema je postao agent propagande Hamasa, jer Hamas nema samo strategiju fizičkog uništenja Izraela nego i uništenja kroz međunarodnu javnost", poručila je Morano.

Korak dalje otišao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Dermanan koji je u jednoj televizijskoj emisiji optužio proslavljenog fudbalera da sarađuje sa teroristima.

"Zatvorili smo više od 1.100 muslimanskih centara u zemlji i ovim putem se obraćam posebno gospodinu Karimu Benzemi, koji održava kontakte sa ozloglašenim osobama i, kao što svi znamo, ‘Muslimanskom braćom'", izjavio je Dermanan i na taj način povezao Benzemu sa ovim ozloglašenim pokretom.

Podsetimo, zbog podrške Gazi Benzemu je nedavno žestoko izvređao i bivši izraelski golman Dudu Auate.

Kurir sport

00:00

Vinisijus Žunior promašaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track