KOMENTARISAO RAT HAMASA I IZRAELA - MOMENTALNO SUSPENDOVAN: Fudbaler Majnca pisao, pa brisao! Klub ne prašta kršenje pravila
Foto: Jeroen Meuwsen/Orange Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

RAT

KOMENTARISAO RAT HAMASA I IZRAELA - MOMENTALNO SUSPENDOVAN: Fudbaler Majnca pisao, pa brisao! Klub ne prašta kršenje pravila

Fudbal -

Fudbalski klub Majnc suspendovao je holandskog napadača Anvara el Gazija zbog "neprihvatljive" objave na društvenim mrežama o ratu između Izraela i Hamasa.

Klub je na svoj veb stranici objavio da je "razrešio Anvara el Gazija njegovih obaveza vezanih za trening i utakmice" zbog objave koju je podelio u nedelju, a koju je potom obrisao.

Majnc nije naveo šta je pisalo u toj objavi, kao ni kada će se igrač vratiti svojim obavezama u klubu.

"U objavi, El Gazi je izneo mišljenje o tekućem sukobu na Bliskom istoku koje je klub smatrao neprihvatljivim. Pre donošenja odluke, klub i igrač su obavili detaljan razgovor", naveo je nemački klub.

Ovaj 28-godišnji fudbaler, koji je ranije igrao za PSV, Aston Vilu i Everton, došao je u Majnc prošlog meseca i do sada je na tri utakmice ušao sa klupe.

Ranije danas je Nica suspendovala svog igrača Jusefa Atala koji je navodno podelio antisemitski video na društvenim mrežama u vezi sa sukobima u Izraelu i Gazi.

Atal je na društvenim mrežama podelio, a ubrzo i obrisao video koji poziva na "crni dan za Jevreje". On se odmah izvinio, a njegov gest osudio je Fudbalski savez Francuske.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track