"ZVEZDA JE ODVRATAN PROTIVNIK!" Fudbalera Lajpciga pitali o utakmici protiv crveno-belih, ovakav odgovor niko nije očekivao!
Foto: EPA/FILIP SINGER

LIGA ŠAMPIONA

"ZVEZDA JE ODVRATAN PROTIVNIK!" Fudbalera Lajpciga pitali o utakmici protiv crveno-belih, ovakav odgovor niko nije očekivao!

Fudbal -

Fudbaler Lajcpiga, Kristof Baumgartner, govorio je o predstojećoj utakmici sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona.

Austrijanac koji igra na poziciji ofanzivnog veziste je stigao u Lajpcih ovog leta nakon pet godina provedenih u Hofenhajmu sa kojim je igrao protiv crveno-belih.

Hofenhajm i Zvezda su bili rivali u grupnoj fazi Lige Evropa u sezoni 2020/21, a Baumgartner je na utakmici odigranoj u Nemačkoj bio strelac vodećeg pogotka za Hofenhajm, u pobedi tog tima rezultatom 2:0.

Drugi susret, u Beogradu, završen je bez golova.

- Veoma robusan i 'odvratan' protivnik koji vam kvari igru kada imate loptu. Pre svega ih definiše igra u defanzivi. Neće nam ništa pokloniti, moramo da budemo spremni na to i da nametnemo naš stil igre. Ako to uradimo, onda sam uveren da možemo da pobedimo u obe utakmice - rekao je Baumgartner.

Gol protiv Zvezde postigao je na svojoj prvoj utakmici u evropskim takmičenjima.

- Zaista lep trenutak kojeg volim da se sećam. Prvi golovi su uvek nešto posebno. Možda ću u sredu postići i prvi gol u Ligi šampiona. Naravno da bi bilo sjajno da to ponovim protiv Beograđana - otkrio je Baumgartner.

Kurir sport

Bonus video:

00:21

ZVEZDA SPREMNA ZA OKRŠAJ SA NEMCIMA: Crveno-beli odradili poslednji trening pred Hofenhajm!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track