UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA LEGENDE KOJOJ SU HULIGANI RAZBILI GLAVU: Heroj Mundijala teško povređen u napadu navijača (FOTO)
Foto: Handout / AFP / Profimedia, Christophe SIMON / AFP / Profimedia

JEZIVA POVREDA

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA LEGENDE KOJOJ SU HULIGANI RAZBILI GLAVU: Heroj Mundijala teško povređen u napadu navijača (FOTO)

Fudbal -

Prema navodima iz Francuske, devet navijača je privedeno zbog napada na autobus sa fudbalerima protivničke ekipe.

Pristalice Olimpika iz Marseja kamenovale su autobus kojim su rivali iz Liona dolazili na stadion, a tom prilikom ozbiljno je povređen Fabio Groso.

Utakmica je odložena, a trener Olimpika iz Liona hitno je prebačen u bolnicu gde je dobio 12 šavova.

Zbog povreda mu je zabranjeno da u narednih 30 dana radi svoj posao, a nakon napada pojavila se fotografija na kojoj se vidi u kakvom je stanju Grosova glava posle napada.

Fabio Groso
foto: Handout / AFP / Profimedia

- Ovo što dogodilo moglo je da ispadne tragedija. I bila je tragedija za sve koji vole fudbal. Nadam se od srca da će ovo da nam svima bude lekcija - poručio je Italijan na društvenim mrežama.

Groso je postao trener Liona sredinom septembra ove godine i klub je vodio u samo četiri utakmice. Prethodno je bio šef stručnog štaba Frozinonea, Siona, Breše, Verone i Barija.

Igračku karijeru je završio 2012. godine, ostaće upamćen kao heroj sa Svetskog prevnstva 2006. godine kada je u polufinalu protiv Nemačke postigao gol za 1:0 u 119. minutu. Minut kasnije je Alesandro del Pijero bio strelac pogotka za konačni rezultat.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

VELIKI NEREDI U TIRANI! Huligani napravili LOM: Rat Italijana, Holanđana, Albanaca i policije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja