UTAKMICA JE ZA VIKEND, A ON PROLAZI KROZ PRAVU AGONIJU! Hoće li Dijaz igrati za Liverpul dok mu je otac OTET? Oglasio se Klop
Foto: AP/Jon Super, screenshot

premijer liga

UTAKMICA JE ZA VIKEND, A ON PROLAZI KROZ PRAVU AGONIJU! Hoće li Dijaz igrati za Liverpul dok mu je otac OTET? Oglasio se Klop

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop izjavio je danas da će dozvoliti Luisu Dijasu da sam odluči da li će moći da igra ovog vikenda, posle otmice njegovog oca u Kolumbiji.Klop je potvrdio da se 26-godišnji Dijas vratio treninzima u sredu, dok se "redsi" pripremaju za meč sa Lutonom u nedelju.

"Sačekaćemo da vidimo kako je i krenućemo odatle. Nećemo ništa forsirati. Ako se oseća dobro, treniraće sa nama. Bio je na treningu pre dva dana i juče je odradio jedan deo", rekao je Klop, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Kada je sa dečacima, dobro je, ali može se reći da nije mnogo spavao", dodao je Klop.

Kolumbijska vlada je jutros saopštila da je pobunjenička grupa Nacionalna oslobodilačka armija, poznata kao ELN, odgovorna za otmicu oca fudbalera Liverpula Luisa Dijasa.

Delegacija kolumbijske vlade, koja je trenutno u pregovorima sa ELN-om, saopštila je da ima "zvanična saznanja" da je otmicu izvršila "jedinica koja pripada ELN-u".

"Čekamo dobre vesti", rekao je Klop.

Roditelje Luisa Dijasa kidnapovali su prošle subote naoražani ljudi na motociklima na benzinskoj pumpi u malom gradu Barankasu na severu Kolumbije.

Dijasovu majku, Silenis Marulandu, nekoliko sati kasnije je spasila policija koja je postavila blokade na putevima oko tog grada, koji se nalazi u blizini granice Kolumbije sa Venecuelom.

Kolumbijska policija je potom angažovala velike snage u potrazi za ocem igrača Liverpula, a ponudila je i novčanu nagradu od 48.000 dolara za informacije koje vode do Dijasovog oca.

ELN je glavna preostala aktivna gerilska grupa u Kolumbiji koja se bori protiv države od 1964. godine i ima oko 2.500 članova, piše BBC. Najaktivniji su u pograničnom regionu sa Venecuelom, gde i žive roditelji Luisa Dijasa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track