ZVEZDIN TIM ZA LAJPCIG: Hoće li Baraka Bahara izvaditi crveno-bela DECA? Vreme je da Kraso POČNE, Izraelac spremio par IZNENAĐENJA
Foto: www.crvenazvezdafk.com

liga šampiona

ZVEZDIN TIM ZA LAJPCIG: Hoće li Baraka Bahara izvaditi crveno-bela DECA? Vreme je da Kraso POČNE, Izraelac spremio par IZNENAĐENJA

Fudbal -

Bliži se početak utakmice između Crvene zvezde i Lajpciga u četvrtom kolu Lige šampiona, na stadionu "Rajko Mitić" od 21.00 čas.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trener Barak Bahar najavio je da Crvena zvezda kao klub, a i on kao trener imaju pobednički DNK. Otvara se pitanje, da li je to Izraelac najavio neke promene u formaciji, ali i startnih 11. Crveno-belima je potrebna utakmica kojom bi okrenuli očajnu sezonu, posebno u Superligi.

Da li je Lajpcig ekipa na kojoj bi Bahar i Crvena zvezda mogli da se vade? Činjenica je da nemački tim nije u dobroj formi, a potvrda ove teze je poraz u Bundesligi od "fenjeraša" Majnca prošlog vikenda. Opet, Lajpcig je ekipa satkana od velikog broja mladih i iskusnih fudbalera, pre svega kvalitetnih, sposobnih da jednim potezom reše utakmicu.

Marko Stamenić, Mirko Ivanić, Omri Glazer
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ne treba zaboraviti da tim Lajpciga vredi skoro 500.000.000 evra. Kako će onda i sa kojim igračima Barak Bahar napasti kolegu Marka Rozea i njegove Bikove? Omri Glazer je siguran na gol liniji. Postavlja se pitanje zadnje linije crveno-belih, da li sa tri, ili sa četiri igrača.

Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Deluje da će bedem ispred gola Crvene zvezde činiti Aleksandar Dragović, Naser Điga i Milan Rodić, mada bi na poziciji levog štopera mogao da zaigra i Uroš Spajić. Ukoliko se Izraelac odluči za ovu formaciju, saznajemo da Izraelac ima dve opcije kada je u pitanju desni bek. Da li to da bude eksplozivni i mladi Kosta Nedeljković koji je u drugih 45 minuta u Lajpcigu pokazao svoj kvalitet, ili požrtvovani Zvezdin vojnik i zašto to ne reći, silom prilika desni bek Srđan Mijailović.

Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Po levoj strani prednost bi mogao da dobije Vladimir Lučić, koji bi pored ofanzivnih, morao da odrađuje i defanzivne zadatke. Pokazao je da može, u drugom poluvremenu utakmice u Lajpcigu, što je kao model igre precizirao i trener Barak Bahar. Čini se da je Stefan Mitrović zbog slabije forme u drugom planu.

Žan Filip Kraso
foto: www.crvenazvezdafk.com

U veznom redu igraće Hvan i Marko Stamenić, a ispred njih Mirko Ivanić. Ovaj trio čini se da je zabetoniran u startnih 11. U napadu mesta mora biti za najboljeg igrača Crvene zvezde ove jeseni Osmana Bukarija, koji se oporavio od povrede. I onda još jedna dilema za izraelskog stručnjaka na klupi prvaka Srbije. Da li šansu konačno dati Žanu Filipu Krasou, izrazito plemenitom igraču, koji ima izuzetan šut, ali i neverovatan pas? Ili se opet osloniti na Šerifa Endijaja, kojeg su štoperi Lajpciga lako zaustavili u prvom meču. Čini se da je Piter Olajinka neko ko bi mogao da dobije priliku sa klupe. Kao i Jovan Mijatović.

Dani Olmo
foto: www.crvenazvezdafk.com

Barak Bahar juče je na konferenciji novinaru Kurira rekao da sprema određene taktičke zamke za Lajpcig. Naravno, nije želeo da otkriva šta je u pitanju. Sigurno je i da Marko Roze sa druge strane ne sedi skrštenih ruku, jer mora da zatvori moguće kontranapade, ali i da nadomesti neigranje povređenog Danija Olma, momka koji je u Lajpcigu trećim golom rešio utakmicu.

Potencijalni tim Crvene zvezde za okršaj sa Lajpcigom u modifikovanoj formaciji koja najviše liči na 3-5-2, izgledao bi ovako: Glazer - Dragović, Điga, Rodić (Spajić) - Nedeljković (Mijailović), Hvan, Stamenić, Ivanić, Lučić - Bukari, Kraso.

Kurir sport/A. Radonić

01:25

Vladimir Lučić posle poraza od Sitija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track