KASNO BUĐENJE ZVEZDE, LAJPCIG KUĆI PEVAJUĆI: Katastofalno prvo poluvreme koštalo crveno-bele gubitka bodova i eliminacije iz LŠ!
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

liga šampiona

KASNO BUĐENJE ZVEZDE, LAJPCIG KUĆI PEVAJUĆI: Katastofalno prvo poluvreme koštalo crveno-bele gubitka bodova i eliminacije iz LŠ!

Fudbal -

Crvena zvezda poražena je od Lajciga sa 2:1 (1:0) u meču 4. kola Lige šampiona. Nemački tim dominirao je u većem delu utakmice na Marakani i potpuno zasluženo slavio.

Crveno-beli su posle ovog poraza ostali bez šansi za plasmanom u narednu fazu LŠ, ali zato im ostaje borba sa Jang Bojsom za poziciju broj tri, koja vodi u LE.

U prvom poluvremenu na terenu je postojao samo jedan tim. Neverovatno koliko su gosti delovali moćnije, dominantnije... Potpuno neravnopravan duel. Nemci su imali 17 šuteva, Zvezda dva. Možda to najbolje govori šta smo gledali u tom delu utakmice. Rezultat je bio odličan jer su gosti promašili tri-četiri zicera. Jedini pogodak u prvom poluvremenu postigao je Simons u 8. minutu.

1 / 15 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Promašio je potpuno Bahar sa timom! Kraso je delovao kao da ne zna gde se nalazi. Mijailović i Rodić nisu imali snage da se nose protivničkim fudbalerima.

Ulazak Endijaja i Nedeljkovića u drugom poluvremenu doneo je veću energiju u igri srpskog prvaka. Međutim, gosti su bili toliko opasni. U periodu od 49. do 52. minuta promašili su tri velike prilike za gol. Zvezda je potom imala dobre momente, opasne napade, ali ništa više od toga.

Gosti duplirali prednost i to posle velike greške kompletnog tima Zvezde. Umesto da kontranapad Lajpciga prekinu faulom, crveno-beli su pokušali da oduzmu gostima loptu... Epilog - Openda je pretrčao Rodića i zakucao loptu u mrežu Glazera.

Zvezda je potom nastavila da napada i za to je nagrađena! Posle nespretne reakcije Henriksa rezultat je bio 2:1. Štoper gostuju postigao je autogol posle centaršuta Kange.

Prava je šteta što u 92. minutu, Olajinka nije pogodio sa nekoliko metara od gola, ali je Blasvik maestralno odbranio.

Generalno gledano - Mnogo bolje je srpski prvak delovao u prvom meču protiv Lajpciga u Nemačkoj. Zašto je igra bila toliko slaba pitanje je za Baraka Bahara. Priče kako je Lajcig deset puta skuplji "ne piju vodu". Skuplja je i Barselona od Šahtjora, pa su ih Ukrajinci srušili i to na neutralnom terenu.

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj utakmice

92. minut - Zicer za Zvezdu! Olijinka je promašio veliku šansu, tačnije odbranio je golman rivala. Kakva šteta!

86. minut - Umesto Rodića na terenu je Katai.

81. minut - GOOOOOOOL! Henriks je autogolom vratio Zvezdu u igru. Kanga je centrirao, a štoper gostuju nespretno reagovao za erupcija slavlja na Marakani.

77. minut - GOL! Lajpcig vodi 2:0. Neverovatno da kontranapad Lajpciga nije "presečen" faulom. Openda je tako na kraju lako izbacio Rodića i savladao nemoćnog Glazera.

74. minut - Neverovatna dva promašaja Zvezde! Olajinka je sjajno šutirao, ali pravo u golmana, a zatim je Endijaj takođe promašio zicer, ali iz ofsajd pozicije.

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

64. minut - Mirnija faza utakmice. Bez prilika, igra se uglavnom na sredini terena. Ogroman pljusak se sručio na Beograd, pa su i teži uslovi za igru.

53. minut - Novi zicer za Lajpcig. Openda je sjajno šutirao, ali je Glazer neverovatno odbranio.

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

51. minut - Dve ogromne šanse za goste. Šeško je pogodio prvo stativu, a zatim se obrukao kada je bio sam pred Glazerom i šutirao daleko iznad gola.

50. minut - Ovo je već mnogo bolja igra srpskog tima. Više su prikazali u tri minuta drugog poluvremena nego za celo prvo.

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Nemanja Nikolić

46. minut - Velika šansa za Zvezdu! Endijaj je komplikovao u situaciji kada je trebalo da šutira, na kraju je dodao Ivaniću koji je slabo šutirao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Dve izmene u timu Crvene zvezde - Nedeljković je ušao umesto Mijailovića, a Endijaj umesto Krasoa.

Crvena zvezda gubi sa 1:0 posle 45 minuta, kako je igrala taj rezultat je i odličan. Lajpcig se pita za sve, imao je čak 17 udaraca, propustio još nekoliko velikih prilika. Zvižduci nakon što je Orsato svirao kraj prvog poluvremena najboljeg "govore" kako je srpski tim odigrao u ovom delu igre.

Navijači Zvezde su razočarani, kako oni na stadionu, tako i pored malih ekrana:

1 / 13 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

45. minut - Nova velika šansa sa Lajpcig... Forsberg je promašio sa 10-tak metara.

45. minut - Bukari je ima zicer na drugoj strani u kontranapadu, odbranio mu je golman rivala, ali svemu tome prethodio je ofsajd...

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

44. minut - Neverovatno šta je promašio Openda i fantastična intervencija Glazara. Napadač Lajpciga izašao je "jedan na jedan" sa golmanom Zvezde, pokušao je da ga dribla, ali ga je Izraelac sjajno osujetio. Svemu tome prethodila je katastofalna greška Rodića.

38. minut - Zaista jako loše deluje srpski prvak u dosadašnjem delu utakmice. Bez obzira na snagu rivala... Ređaju se opasni napadi gostiju. Openda je mogao lako i do pogotka, ali je za malo bio neprecizan.

32. minut - Sada već potpuna dominacija Nemaca. Ne izgleda Zvezda uopšte dobro.

28. minut - Pojačava pritisak Lajpcig, nakon što je Zvezda imala nekoliko minuta dobre igre. Kraso je dobio žuti karton zbog oštrog prekršaja.

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Nemanja Nikolić

24. minut - Šeško je mogao da dupli vođstvo gostiju, ali je njegov šut sa desetak metara završio pored gola.

Crveni karton za Nikolu Todorića, kondicionog trenera Zvezde zbog sukoba sa fudbalerom Lajpciga - Opendom. Orsato nije imao dilemu, odmah je isključio pomoćnog trenera Zvezde.

15. minut - Došla je Zvezda malo do poseda lopte, ali i dalje bez ozbiljnijih napada ili šansi za srpskog prvaka.

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Nemanja Nikolić

8. minut - GOL! Vodi Lajpcig. Maestralno je Simons šutirao pored tri igrača Zvezde sa oko 15 metara od gola nemoćnog Glazera. Izuzetno lep gol fudbalera gostujućeg tima.

6. minut - Gosti su i dalje daleko ofanzivniji. Mijailović je dobio žuti karton, prvi na večerašnjem meču.

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić, Aleksandar Vučić
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

3. minut - Nemci su ofanzivnije počeli utakmicu. Izveli su i prvi korner, ali Glazer još uvek nije imao posla.

1. minut - Počela je utakmica.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Lajpcig u četvrtom kolu Lige šampiona (21.00).

Sastavi za meč:

Beograd. Stadion: "Rajko Mitić". Kapacitet: 51.755. Sudija: Danijele Orasto (Italija).

Crvena zvezda (3-5-2): Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Hvan, Kanga, Lučić, Ivanić - Bukari, Kraso. Trener: Barak Bahar.

Lajpcig (4-4-2): Blasvih - Henrihs, Lukeba, Simakan, Raum - Hajdara, Šlager - Simons, Forsberg - Openda, Šeško. Trener: Marko Roze.

20.30 - Puni se polako stadion "Rajko Mitić", evo ko će od poznatih da prati meč:

20.00 - Atmosfera ispred Marakane se zahuhtava. Veliki broj navijača pristiže na najveći srpski stadion.

19.53 - Čuvena generacija Crvene zvezde je na okupu:

19.45 - Barak Bahar je malo iznenadio sastavom. U timu su Lučić i Kraso...

Nemački klub je veliki favorit u ovoj utakmici, međutim, crveno-beli ulaze u meč bez bele zastave, sa željom da uz navijače naprave veliko iznenađenje.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar uveren je da će njegova ekipa krenuti uzlaznom putanjom.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Svaka utakmica je važna, od početka do kraja. Verujem u sebe, stručni tim i igrače, tako da ćemo dati sve od sebe. Lajpcig je veoma kvalitetan tim, ali mi ćemo se boriti na terenu - rekao je Bahar i dodao:

- Ne smemo dopustiti Lajpcigu da dođe do prostora da se razigra. Moramo naći kombinaciju najbolje odbrane i napada, igraćemo hrabro. Moramo biti fokusirani. Treba da se koncentrišemo i da delujemo agresivno u odbrani, ne samo da postignemo gol.

Hvan In Bom priznaje da se još nije najbolje uklopio u Zvezdin sistem.

- Trenutno nisam zadovoljan sobom 100 posto, prilagođavam se timu i ligama, pogotovo Ligi šampiona, koju igram prvi put, i moram se dosta popraviti. Za to je potrebno da se držim svoje taktike. Daćemo sve za odbranu Marakane - rekao je fudbaler Zvezde.

Hvan In Bom
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, uvek poslovično oprezan, veruje da crveno-beli imaju šta da pokažu pred Lajpcigom.

- Igramo protiv odličnog protivnika, koji se nalazi u samom vrhu Bundeslige. Iako su izgubili od Majnca, što jeste iznenađenje, mislim da su peti u prvenstvu, što govori koliko su moćni. Lajpcig ima veliki broj vrhunskih fudbalera, što iskusnih, što mladih. Opet, mi igramo na našem stadionu - govori za Kurir Mitar Mrkela i nastavlja optimistično:

Mitar Mrkela
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Crvena zvezda ima tim koji može da se suprotstavi na pravi način Lajpcigu. Pokazali smo u prvoj utakmici da možemo ravnopravno da igramo protiv njih. Jesmo izgubili, ali je utakmica do kraja bila neizvesna i otvorena. Nikada sen isam razmetao izjavama, uvek sam bio odmeren, ali verujem da uz pomoć naše publike i huka Marakane imamo šansu da ostvarimo povoljan rezultat!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track