"POZNAJEM LJUDE KOJI SU KIDNAPOVANI, IMAM PRIJATELJE U VOJSCI" Rat SLOMIO Omrija Glazera: "Trudim se da im donesem MALO NADE"
Foto: Nemanja Nikolić

baš mu je teško

"POZNAJEM LJUDE KOJI SU KIDNAPOVANI, IMAM PRIJATELJE U VOJSCI" Rat SLOMIO Omrija Glazera: "Trudim se da im donesem MALO NADE"

Fudbal -

Crvena zvezda ni u četvrtoj utakmici grupne faze Lige šampiona nije uspela da upiše prvu pobedu.

Četa Baraka Bahara poražena je i od Lajpciga na Marakani rezultatom 1:2 i na taj način izgubila je sve šanse za plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

Jedan od boljih u timu Zvezde ponovo je bio izraelski golman Omri Glazer koji ipak nije bio zadovoljan po završetku utakmice.

04:30

Omri Glazer posle utakmice sa Lajpcigom

- Možda je bila dobra utakmica za mene, ali fudbal je timski sport, pa su mi draži bodovi nego komplimenti. Zbog bodova se igra - počeo je izlaganje Glazer, pa se osvrnuo i na šansu koju je odbranio Opendi u finišu prvog poluvremena:

- Skratiš ugao i čekaš, da vidiš šta ćeš da uradiš, šta je najbolje rešenje. Ovog puta sam mu uhvatio loptu, ali opet, radije bih bod.

Naredni cilj izraelskog golmana je - plasman u Ligu Evrope.

- Želimo da naše putovanje nastavimo u Ligi Evrope... Ali moramo da počinjemo utakmice kao što je završavamo. Da igramo od prvog minuta, da budemo agresivniji u jedan na jedan duelima, u prvom poluvremenu smo ih ispustili previše, pa su dolazili do lakih šansi - rekao je Omri Glazer koji je stao i u zaštitu poslednje linije tima:

- Nije samo do defanzivaca, nego do toga kako se ceo tim brani. Nekada se trudimo da pritiskamo visoko, pa ima mnogo prostora, tri na četiri, četiri na četiri, onda je lako stvarati šanse. Nekad mora neko da ostane iza lopta, ali trudimo se da igramo veoma napadačkki fudbal, a onda ostane prostora nazad. Znao sam od početka da će biti tako.

Fk Crvena zvezda, Crvena Zvezda - Lajpcig, Stadion rajko Mitić
foto: Nemanja Nikolić

Za kraj, govorio je i o ratu u kom se njegova zemlja nalazi.

- Teško je za mene, imam prijatelje koji su u vojsci, poznajem ljude koji su kidnapovani u Gazi. Nije lako. Prvi prioritet za mene je da se oni vrate u Izrael. Ali nadam se da je makar onima koji gledaju naše utakmice bar nekad fudbal možda izlaz iz te situacije. Trudim se da pružim najbolje. Da im donesem malo nade. Izrael je snažna zemlja, moramo da ostanemo snažni - zaključio je Omri Glazer.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:46

Drama na Marakani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track