FIORENTINA MORALA OZBILJNO DA SE OZNOJI U LESKOVCU! Brđani pokazali zube Violi, ali to nije bilo dovoljno za prvi bod u Evropi!
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

liga KONFERENCIJE

FIORENTINA MORALA OZBILJNO DA SE OZNOJI U LESKOVCU! Brđani pokazali zube Violi, ali to nije bilo dovoljno za prvi bod u Evropi!

Fudbal -

Baš kao što je to bio slučaj pre 14 dana u Firenci, i ove večeri je ishod susreta Čukaričkog i Fiorentine bio isti, osim rezultata koji se razlikovao. Ponovo je Fiorentina izašla kao pobednik sa ovog megdana, ovog puta, slavni italijanski tim slavio je minimalnim rezultatom (0:1), u sklopu četvrtog kola grupne faze Lige konferencije.

Ostavimo na stranu razliku u kvalitetu, jasno je bilo ko sa ulogom favorita ulazi u ovaj meč, tim sa Banovog brda došao je u Leskovac sa željom da odigra za čast, da proba da pokaže svima da nije slučajno zalutao u ovo takmičenje. Takođe, Čukairčki je sve od sebe dao da ne doživi isti scenario kao što je to bio slučaj u Firenci.

Fiorentina, Čukarički
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

I nakon 90 minuta fudbalske predstave na leskovačkoj "lepotici", možemo reći da je u tome uspeo. Rezultatski svakako, ali i fudbalski.

Brđani su dočekali italijanskog giganta u ne tako idealnom momentu, imajući u vidu ishode mečeva u proteklih nekoliko kola, pa su samim tim izabranici Igora Matića pokušali da tu sliku večeras poprave. Iako je malo ko verovao u to, verovatno i opavdano, ako se sagledaju svi parametri.

Znali su fudbaleri Čukaričkog šta večeras moraju da poprave, znali su da se na ovom nivou svaka greška skupo plaća i da koncentracija mora na maksimumu da bude svih 90 minuta, baš kao što je to nekoliko puta do sada objasnio trener Igor Matić.

Ali i ove večeri, baš kao i pre dve sedmice, fudbaleri Čukaričkog primili su gol u ranoj fazi utakmice i dopustili rivalu da preuzme apsolutnu inicijativu na terenu. Igrao se šesti minut kada je Enzola posle duge lopte obišao Filipovića, koji ga je srušio a sudija momentalno pokazao na belu tačku. Burno je odreagovao iskusni golman, tražio je od arbitra da pogleda snimak, ali nakon konsultacije sa VAR sobom odluku ipak nije menjao. Preuzeo je Enzola odgovornost na sebe, i bez većih problema zatresao mrežu Brđana.

Fiorentina, Čukarički
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Posle vodećeg gola, fudbaleri Fiorentine spustili su nogu sa gasa, nisu želeli da srljaju već strpljivom i pametnom igrom čekaju novu priliku iz koje će ugroziti gol iskusnog Filipovića.

Intenzitet igre je opao, lopta je gotovo konstantno bila u nogama gostujućih igrača, dok su domaći prvu ozbiljniju priliku čekali 33 minuta. Tada je sa levog boka 23-godišnji Bojica Nikčević uputio perfektan centaršut, a Sandej Adetunđi udarcem glavom pokušao da poravna rezultat, ipak, to nije bilo dovoljno snažno da se iznenadi Kristensen.

Izabranici Igora Matića izašli su visoko, i pet minuta kasnije, viđeno je novo uzbuđenje pred golom Fiorentine. Ovog puta, u šansi se našao Stefan Kovač. Posle gužve u protivničkom kaznenom prostoru, lopta je došla do veziste Čukaričkog, koji je opalio po lopti, ali prilično traljavo, te ni tada promene rezultata nije bilo.

Fiorentina, Čukarički
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Na početku drugog dela igre, izabranici Igora Matića konačno su zaigrali fudbal i pokazali da mogu da se nose sa ovakvim rivalom, pa su na pozitivan način iznenadili protivnika, ali i publiku koja je večeras došla da prisustvuje ovom meču.

Konačno su Brđani stali na loptu, uspeli su da kroz pas igru osvajaju delove terena i da se vrlo uspešno približavaju protivničkom golu.

U 52. minutu, malo je falilo da se rezultat na semaforu promeni, ovog puta u korist domaćeg sastava. Požrtvovani Endiaj je sjajno prošao po desnom boku, oslobodio se nekoliko čuvara i na sjajan način "zavrnuo" loptu unutra, gde se sam ispred gola Fiorentine našao Stefan Kovač. Nažalost, vezista Brđana ni ovog puta nije uspeo da se upiše u strelce, pošto je lošim udarce uspeo da upropasti stopostotnu šansu.

Fiorentina, Čukarički
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

U nastavku igre, pokušao je Matić izmenama da razmrda svoje miljenike, šanse su dobili talentovani Cvetković i iskusni Jovanović, ali sveža krv beogradske ekipe nije uspela promeni stanje na terenu.

Pitala se Fiorentina za sve, kontrolisala je igru i iskusno privela ovaj meč kraju. Utisak je da su Brđani popravili sliku koju su stvorili u Firenci, danas su stvari delovale dosta bolje, ali opet to nije bilo dovoljno da se režira senzacija i dođe do prvog evropskog boda.

Posle četiri kola Čukarički zauzima poslednje mesto u grupi, dok je Fiorentina na liderskoj poziciji sa osam osvojenih bodova.

Do okončanja grupne faze trećeg po kvalitetu takmičenja u Evropi, Čukaričkom su ostala još dva meča. Najpre će u Leskovcu ugostiti Ferencvaroš, dok će u poslednjem kolu gostovati Genku.

1 / 8 Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+6. minut - Završena je utakmica! ČUKARIČKI - FIORENTINA 0:1 (0:1)

90. minut - Igraće se još šet minuta!

80. minut - Još jedna izmena kod domaćina: Endijae je završio meč, dok je na terenu Miladinović

78. minut - Sada je priliku imao Nikola Milenković! Viola sve više pritiska, igra se odvija u šesnaestercu Čuke koja uspeva da "preživi" sve nalete gostiju

77. minut - Nenad Filipović na visini zadatka! Odbranio je strašan udarac!

73. minut - Pritisak gostiju, "brđani" sjajno odolevaju napadima Viole

68. minut - Izmena kod Čukaričkog: Vranješ ide van terena, Jovanović je u igri

55. minut - Dvostruka izmena kod Fiorentine - u igri su Brekalo i Parizi. Vićenco Italijano odmah reagovao posle promašenog zicera Kovača

52. minut - KAKVA PRILIKA ZA ČUKARIČKI! Endiaj je uputio sjajnu loptu za Kovača koji se našao na nekoliko metara ispred gola Fiorentine, šutirao je ali je lopta završila iznad gola. Čukarički je od početka drugog dela igre daleko bolji nego u prvom poluvremenu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Fiorentina, Čukarički
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

1. POLUVREME

45+4. minut - Kraj prvog poluvremena!

Fiorentina poptuno zasluženo vodi u Leskovcu. U svim segmentima igre potpuno je nadigrala bledi Čukarički koji za 45 minuta uz sudijsku nadoknadu nije ni jednom uspeo da zapreti Violi.

45. minut - Igraće se još četiri minuta

44. minut - Žuti karton za Biragija!

40. minut - Adetunji dobija žuti karton!

35. minut - Uspavaka u Leskovcu! Čukarički se brani, Fiorentina napada, ali bez većih uzbuđenja

28. minut - Čukarički još uvek bez šuta ka golu rivala

23. minut - Dankan pokušava sa velike udaljenosti, ali njegov udarac završava daleko od gola

20. minut - SUDIJA JE PREKINUO MEČ! Neko iz publike je na rasističkoj osnovi vređao Endijaja! Zvanični spiker je upozorio navijače Fiorentine da će meč biti prekinut ukoliko ponovo bude rasističkih povika.

18. minut - Napada Fiorentina sa svih strana, Sotil je probio po levoj strani, ali je Vranješ uspeo da pošalje loptu u korner

11. minut - Novi napad za goste iz Firence, ali se domaćin odbranio

8. minut - PENAL ZA FIORENTINU! Posle pregleda VAR sudija Šreder je potvrdio svoju odluku - Enzola pogađa mrežu Filipovića za vođstvo "viole"

5. minut - Drama već na startu meča! Žuti karton za Edniaja - gledaće se VAR posle kojeg će sudija odlučiti da li je penal za Fiorentinu! Ovome je prethodila duga lopta u prostor koju je prihvatio Enzola, golman FIlipović se isprečio ispred njega i srušio ga...

3. minut - Za sada je lopta uglavnom u posedu Fiorentine

18.45 - Sudija Robert Šreder je označio početak meča!

SASTAVI

Stadion: Dubočice u Leskovcu Sudija: Robert Šreder (Nemačka)

ČUKARIČKI (4-3-3): Filipović – Nikčević, Vranješ, Kovačević, Tošić – Stanković, Sisoko, Kovač – Ivanović, Adetundži, Endiaj

FJORENTINA (4-3-3): Kristensen – Pjeroci, Milenković, Ranijeri, Biragi – Bonaventura, Lopez, Dankan – Ikone, Enzola, Sotil

Čukarički, Fiorentina
foto: Pritnscreen

U prethodnom kolu, Čukarički je u Firenci ubedljivo poražen sa 6:0, a Matić je rekao da veruje da će njegovi igrači biti koncentrisaniji nego na toj utakmici.

"Već u devetom minutu je bilo 2:0 za rivala, a to moramo da promenimo. Potom je došao crveni karton i meč je otišao u drugom pravcu. Sa igračem manje je teško igrati, čak i jačim klubovima od nas. Videli ste kako je prošao Seltik protiv Atletiko Madrida u Ligi šampiona", rekao je Matić.

FK Čukarički, Čukarički
foto: FK Čukarički

"Svaka greška se skupo plaća u Evropi. Očigledno da nam popusti koncentracija, da ne uđemo sa sto odsto u meč. Vrhunski igrači jako dobro to prepoznaju. Mi smo kroz dva dubinska pasa, sa deset igrača iza lopte, primili golove. Moramo da budemo koncentrisaniji", dodao je on.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track