DRULOVIĆ STUPIO NA DUŽNOST: Orlići zvanično dobili novog selektora!
Foto: FSS

promocija

DRULOVIĆ STUPIO NA DUŽNOST: Orlići zvanično dobili novog selektora!

Fudbal -

Novi selektor mlade reprezentacije (U21) Srbije, Ljubinko Drulović, zvanično je stupio na dužnost.

U društvu direktora sportskog sektora FSS Miroslava Tanjge i direktora mlađih kategorija FSS Nikole Lazetića, stručnjak koji je Srbiji 2013. podario prvaka Evrope u uzrastu do 19 godina, obećao je nove pobede. Prethodno je Miroslav Tanjga obrazložio izbor čoveka bogate igračke karijere, zatim i trenerske…

Da, želimo nove pobede, želimo da u mlađim kategorijama gajimo, baš kao seniorska selekcija, pobednički mentalitet. Zbog svega toga smo se odlučili, a posle one ružne epizode i katastrofe u Engleskoj, da napravimo promenu i angažujemo novog selektora. Nadamo se da ćemo sa Drulovićevim iskustvom, radom koji je imao sa mlađim selekcijama, dobiti ono što tražimo, a to su pobede. I igrače koji će posle igara u mladoj selekciji sebe preporučiti za dres najbolje reprezentacije“ rekao je Miroslav Tanjga.

Nije bilo lako povući tako radikalan potez u jeku kvalifikacija?

Tako se, rekao bih, namestilo. Dušan Đorđević je prvi povukao potez, jer posle jednog takvog poraza, mi kao fudbalska zemlja, nacija koja uvek ima velika očekivanja, moramo da razmišljamo o budućnosti. Ovo je, dakle, iznuđen potez, imamo još šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i dalje idemo sa jednom velikom željom, nadom da ćemo to i ostvariti“.

FSS
foto: FSS

Ljubinko Drulović je ostvario veliki rezultat sa omladinskom selekcijom Srbije, osvojio je Evropu 2013. godine i zato mišljenje da je u ovom trenutku pravi čovek na pravom mestu.

Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije“ ističe novi selektor U21 Ljubinko Drulović.

I pored poraza na Ostrvu, ima vremena za popravni, osvojeno je šest bodova iz tri meča, sledi revanš sa Englezima?

Važne su pobede protiv Severne Irske, pre toga i protiv Azerbejdžana. Prva sledeća je uvek najvažnija, fokus će biti sada samo na taj meč sa Engleskom, a posle i duel sa Luksemburgom u Staroj Pazovi. Grupa je teška i zahtevna, ali učinićemo sve da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Englezi su prvaci Evrope u ovom uzrastu, tu je i Ukrajina koja ima odličnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje želje i ambicije. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo ostvariti ono što svi želimo“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track