NASTAVLJA SE SUPER LIGA SRBIJE: Partizan pred teškim ispitom - Čuka stiže u Humsku! Zvezda na gostovanju u Pančevu
Foto: Starsport

domaće prvenstvo

NASTAVLJA SE SUPER LIGA SRBIJE: Partizan pred teškim ispitom - Čuka stiže u Humsku! Zvezda na gostovanju u Pančevu

Fudbal -

Utakmicama 15. kola nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, fudbaleri Partizana dočekuju Čukarički, a Crvena zvezda će u Pančevu igrati protiv Železničara.

Prva utakmica odigrana je u petak na Čairu, gde je Radnički poražen od Novog Pazara.

Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 19 časova na svom terenu protiv Čukaričkog i pokušaće da nastave niz od 12 pobeda kako bi zadržali dobru prednost na čelu tabele. Crno-beli su jedina neporažena ekipa u ligi i prvi su na tabeli sa 37 bodova, šest više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Ekipa Čukaričkog u utakmicu ulazi posle poraza koji je sinoć pretrpela od Fjorentine (0:1) u Ligi konferencija, ali i posle niza od četiri utakmice bez pobede u prvenstvu. Čukarički je sedmi sa 17 bodova.

Parovi 15. kola Super lige Srbije

Petak:

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

Subota:

Radnički 1923 - Voždovac (13.00)

Radnik - Napredak (16.00)

Železničar - Crvena zvezda (18.00)

IMT - Mladost (18.30)

Nedelja:

Javor - Spartak (16.30)

Partizan - Čukarički (19.00)

TSC - Vojvodina (19.30)

Fudbaleri Zvezde igraju u subotu od 18 časova u Pančevu protiv Železničara i moraju da pobede kako bi zadržali korak za Partizanom. Crveno-beli su u utorak izgubuli od Lajpciga u Beogradu (1:2) u Ligi šampiona, a u domaćem prvenstvu imaju 10 pobeda. Železničar je u poslednje tri utakmice bez poraza i ima 11 bodova na 14. mestu na tabeli.

Trećeplasirani TSC igraju u nedelju od 19.30 u Bačkoj Topoli protiv Vojvodine. Ekipa Žarka Lazetića je u prošlom kolu pobedila Čukarički (2:0) i prekinula niz od tri remija, odnosno pet utakmica bez pobede, a u duel ulazi posle poraza od Frajburga u Nemačkoj 0:5, u četvrtak uveče u Ligi Evropa.

Vojvodina je vezala dva remija u Super ligi i četvrta je na tabeli sa 19 bodova, sedam manje od TSC-a U ostalim utakmicama Radnički 1923 dočekaće u subotu od 13 časova u Kragujevcu Voždovac, koji je u poslednje četiri utakmice bez pobede, dok će tri sata kasnije poslednjeplasirani Radnik u Surdulici dočekati Napredak i pokušaće da zabeleži drugu pobedu u ligi.

Fudbaleri IMT-a igraju u subotu od 18.30 protiv Mladosti za drugu uzastopnu pobedu, dok će Javor u nedelju od 16.30 u Ivanjici protiv Spartaka pokušati da prekine niz od tri poraza.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track