Grant: Teri nije rasista
Foto: KURIR

Bivši menadžer Partizana i Čelsija ocenio

Grant: Teri nije rasista

Fudbal -
Bivši menadžer Čelsija Avram Grant rekao je da je Fudbalski savez Engleske (FA) pogrešio što nije odustao od disciplinskog postupka protiv Džona Terija

Bivši menadžer Čelsija Avram Grant rekao je da je Fudbalski savez Engleske (FA) pogrešio što nije odustao od disciplinskog postupka protiv Džona Terija. Kapiten Čelsija osumnjičen je da je na rasnoj osnovi uvredio Antona Ferdinanda iz Kvins Park Rendžersa.

"Niko ne smatra da je Džon Teri rasista. FA bi trebalo da odustane od tog slučaja. Verujem da je moja poruka jasna. Za FA je, ipak, najvažnije da pošalje poruku da neće trpeti rasizam u fudbalu".

Sud u Londonu u julu je zbog nedostatka dokaza odbacio mogućnost pokretanja krivičnog postupka protiv Terija, ali su disciplinci FA odlučili da nastave sa svojom procedurom. Posle takve odluke FA, štoper Čelsija rešio je da se povuče iz reprezentacije Engleske za koju je odigrao 78 utakmica.

"Džon voli da se bori i znam da mu je nacionalni tim veoma važan, a zato sam bio iznenađen njegovom odlukom. On nije dete, dobro zna šta radi. Ono što je sasvim sigurno, ponavljam, on nije rasista, već izuzetno dobar čovek. Poštuje svakoga i iznenadio sam se kad sam čuo da ga neki ljudi gledaju drugačije", rekao je bivši trener Čelsija i Partizana.

Incident izmedju Terija i Ferdinanda desio se u oktobru prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track