VOJVODINA JE BILA I BIĆE ZVEZDINA PREKRETNICA SEZONE: Šta se to desilo pre deset godina kada su crveno-beli dobili Novosađane?
Foto: www.crvenazvezdafk.com

istorija

VOJVODINA JE BILA I BIĆE ZVEZDINA PREKRETNICA SEZONE: Šta se to desilo pre deset godina kada su crveno-beli dobili Novosađane?

Fudbal -

Nenad Milijaš, bivši fudbaler Crvene zvezde, danas trener omladinaca kluba, rekao je da će utakmica protiv Vojvodine biti prekretnica sezone.

Nenad Milijaš
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Šampion je slavio u Novom Sadu rezultatom 2:1, golovima Osmana Bukarija. Kroz istoriju, utakmice Crvene zvezde protiv Vojvodine uvek su nosile određenu draž i bile od velikog značaja za beogradske crveno-bele. Posebno u sezoni 2013/2014 kada je Nenad Milijaš nosio Zvezdin dres.

Zvezda ima tri boda manje od večitog rivala, a do kraja polusezone nas čeka i derbi koji će biti igran na stadionu Partizana. Pre toga, crveno-beli će odigrati tri važne utakmice protiv Napretka, Mladosti i Spartaka.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Važna pobeda na gostujućem terenu u Novom Sadu dala je vetar u leđa pulenima trenera Baraka Bahara koji već u utorak odmeravaju snagu sa Jang Bojsom u Ligi šampiona.

A šta je bilo kada je poslednji put Zvezdina pobeda protiv Vojvodine preokrenula sezonu? Pre nešto manje od deset godina, tačnije 7. decembra 2013, Crvena zvezda je savladala Vojvodinu na Marakani identičnim rezultatom kao i juče - 2:1. Marko Poletanović je doveo u vođstvo "lale", Abiola Dauda je izjednačio rezultat u 49. minutu, a Dragan Mrđa u nadoknadi vremena doneo pobedu crveno-belima koji su na zimsku pauzu otišli sa bodom zaostatka u odnosu na večitog rivala, nakon što su prethodno slavili u derbiju.

Hvan In Bom
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zvezda je tada nakon trijumfa nad Vojvodinom, upisala deset pobeda u nizu i nadoknadila bodovni zaostatak, te na kraju sezone podigla šampionski pehar koji je čekala sedam godina. Interesantno je da je prosečna poseta na Marakani tog proleća bila čak 22.000 navijača po meču!

PROLEĆE 2014:

C. zvezda - Javor 2:1 (24 hiljade navijača)

C. zvezda - Napredak 4:1 (20 hiljada navijača)

C. zvezda - Radnički 1923 1:0 (22 hiljada navijača)

C. zvezda - Voždovac 5:1 (16 hiljada navijača)

C. zvezda - Čukarički 4:1 (17 hiljada navijača)

C. zvezda - Radnički Niš 2:0 (16 hiljada navijača)

C. zvezda - Rad 3:0 (12 hiljada navijača)

C. zvezda - OFK Beograd 4:2 (48 hiljada navijača)

Kurir sport

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track