ŠOKANTNE INFORMACIJE IZ ŠVAJCARSKE: Sprema se napad na Delije u Bernu?! Razlog za sve je ukradena i zapaljena zastava
Foto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial, Starsport

problem

ŠOKANTNE INFORMACIJE IZ ŠVAJCARSKE: Sprema se napad na Delije u Bernu?! Razlog za sve je ukradena i zapaljena zastava

Fudbal -

Bura pred večerašnji meč Lige šampiona u fudbalu Jang Bojs - Crvena zvezda

Švajcarski portal 20minuten.ch piše da je moguću navijački sukob u Bernu.

U tekstu pod naslovom "Da li će biti okršaja navijača Zvezde i Rome u Bernu?" iznose se brojni detalji koji nagoveštavaju da može da dođe do obračuna navijača:

- Prošlog februara srpski navijači spalili su ukradenu zastavu rimske ultras grupe. Njihov kontranapad bi sada mogao da se izvede u saveznom gradu svih mesta - navodi se u tekstu i dodaj:

- Razlog je "nedovršen posao". Naime, prošlog februara srpske pristalice ukrale su transparent jedne rimske ultra grupe i spalile ga na svom stadionu.

Fedajn, Navijači, Roma
foto: Fabrizio Corradetti / ipa-agency / PA Images / Profimedia

Zatim sledi podsećanje na tok događaja:

- Od 4. februara traje žestok spor između ultrasa Crvene zvezde i Rome. Oko 50 pristalica Crvene zvezde napalo je ultra grupu „Fedajn“ kod olimpijskog stadiona u Rimu. Srbi su doputovali iz Milana, gde su prisustvovali košarkaškoj utakmici svog kluba. Tokom napada koji se dogodio nakon utakmice Serije A između Rome i Empolija, uspeli su da ukradu nekoliko navijačkih zastava Rome. Dve nedelje kasnije, na beogradskom fudbalskom stadionu zapaljen je naopako postavljen transparent sa natpisom "Fedayn".

Zaključak je jasna:

- Oči su sada sve više uprte u naredne datume na kojima bi ultrasi sa obe strane mogli da se sastanu, a prvi od njih je danas u Bernu. Jer, samo dva dana posle utakmice Lige šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde, Roma igra u Ženevi. Kako se može čuti sa aktivne navijačke scene Jang Bojsa, koja održava i prijateljske odnose sa italijanskim klubovima, Rimljani bi mogli da ranije stignu u Švajcarsku i isplaniraju napad na srpske navijače.

Kurir sport / 20minuten.ch

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track