MESI OTKRIO POZADINU SUKOBA SA LEVANDOVSKIM! Nije hteo da mu pruži ruku, pa priznao da je želeo da ga IZBLAMIRA pred celim svetom!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

MESI OTKRIO POZADINU SUKOBA SA LEVANDOVSKIM! Nije hteo da mu pruži ruku, pa priznao da je želeo da ga IZBLAMIRA pred celim svetom!

Fudbal -

Slavni argentinski fudbaler Lionel Mesi prisetio se sukoba koji je imao sa čuvenim poljskim golgeterom Robertom Levandovskim.

Mesi je priznao da je bio ljut na Levandovskog i da ga je namerno ignorisao na utakmici Argentina - Poljska na Mundijalu u Kataru.

Argentina je na tom meču savladala Poljsku 2:0, a Mesi i Levandovski imali su nekoliko zanimljivih duela na tom susretu. Veliku pažnju privukla je tada nesportska reakcija Argentinca nakon faula koji je napravio poljski napadač. Levandovski je nepropisno zaustavio Mesija i odmah mu pružio ruku u znak izvinjenja, a Argentinac ga je "iskulirao".

Godinu dana kasnije, u razgovou za ESPN, otkrio je zašto je tako postupio.

Naime, u pozadini sukoba je Mesijeva izjava o Levandovskom sa dodele Zlatne lopte 2021. godine. Godinu dana ranije doneta je šokantna odluka da se zbog korone nagrada ne uruči, a opšti utisak bio je da ju je Levandovski apsolutno zaslužio. Uzeo je sa Bajernom Ligu šampiona, postigao 41 gol u sezoni i upisao sedam asistencija.

Nakon osvajanja Zlatne lopte naredne godine Mesi je javno istakao da svi smatraju da ju je Poljak zaslužio za prethodnu godinu. Međutim, kada se dodeljivala nagrada "The Best", Mesi nije dao svoj glas Levandovskom.

Poljak mu je to ozbiljno zamerio, pa je izjavio da bi "voleo da su Mesijeve reči bile iskrene, a ne šuplje".

To se nije svidelo Argentincu, pa je rešio da mu se "osveti" na Mundijalu.

"Zasmetale su mi njegove reči jer sam iskreno rekao šta osećam. Zabolelo me to i bio sam ljut", kaže Mesi i priznaje da je želeo da ga ponizi driblinzima na terenu:

"Zato sam ga ignorisao. Jesam li ga namerno driblao? Jesam. Nije smeo to da kaže" poručio je Mesi.

On je istakao da su kasnije rešili nesuglasice i sada su u korektnim odnosima.

Kurir sport/J.M.

02:15

PROMOCIJA U AMERICI: Lionel Mesi predstavljen kao pojačanje Majamija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track