POSLE DIVLJAČKOG NAPADA HULIGANA, POLICIJA NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU: Lion i Marsej igraju uz pojačane mere bezbednosti
Foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

LIGA 1

POSLE DIVLJAČKOG NAPADA HULIGANA, POLICIJA NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU: Lion i Marsej igraju uz pojačane mere bezbednosti

Fudbal -

Fudbaleri Liona igraće u sredu pod pojačanim bezbednosnim merama u Marseju protiv Olimpika, utakmicu koja je odložena krajem oktobra kada je kamenicama napadnut njihov autobus prilikom dolaska na stadion Velodrom.

Utakmica u Marseju igra se u sredu od 21 čas. Taj duel trebalo je da se igra 29. oktobra, ali je odložen kada su navijači Olimpika kamenicama i drugim predmetima gađali autobus sa navijačima Liona i tada je povređen tadašnji trener Fabio Groso.

Fabio Groso
foto: Handout / AFP / Profimedia

Navijačima Liona nije dozvoljeno da putuju na tu utakmicu, koja se igra četiri dana od ubistva navijača Nanta, u tuči sa navijačima Nice uoči meča.

Utakmica u Marseju će se igrati pod pojačanim bezbednosnim merama, a lokalne vlasti su pod pritiskom da obezbede efikasan plan bezbednosti.

Prema pisanju lionskog lista Progres, igrači i stručni štab će u sredu ujutro otputovati u Marsej i boraviće u hotelu koji je rezervisan uz konsultacije sa nadležnima u Marseju.

Igrači se neće voziti u klupskom autobusu, već u neobeleženom autobusu lokalne transportne kompanije koji će biti opremljen ojačanim prozorima. Ekipa će uz jako obezbeđenje biti ispraćena na stadion.

Pošto se incident dogodio izvan stadiona Velodrom, Olimpik je izbegao kaznu francuske lige.

"Situacija je pomalo delikatna. Nismo mislili da će morati da igramo ovu utakmicu kao da se ništa nije dogodilo. Osećaj je čudan, ali mi smo profesionalni igrači. Posle onoga što se dogodilo, pomalo smo zabrinuti", rekao je desni bek Liona Klinton Mata.

Osim incidenta sa autobusom, uoči utakmice Olimpika i Liona bilo je incidenata na stadionu, pošto su navijači razmenjivali uvrede na rasnoj osnovi dok su čekali da utakmica počne. Pojedini navijači Liona snimljeni su kako izvode nacističke gestove.

Oba kluba nisu ove sezone ostvarila očekivane rezultate. Olimpik je deveti na tabeli sa 16 bodova zaostatka za vodećim Pari Sen Žermenom, dok je Lion poslednji na tabeli sa samo jednom pobedom i sedam bodova.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track