ON JE NOVI BISER CRNO-BELIH! Jovanović postigao gol na debiju, pa OTVORIO DUŠU: Nisam očekivao, to je san svakog deteta Partizana
Foto: www.partizan.rs

SJAJAN OSEĆAJ

ON JE NOVI BISER CRNO-BELIH! Jovanović postigao gol na debiju, pa OTVORIO DUŠU: Nisam očekivao, to je san svakog deteta Partizana

Fudbal -

Kažu, kada je teško, uvek se pojavi neki biser i fudbalska nada, koja svom timu donese željeni rezultat i pokaže da Partizan ne mora da brine, jer ima svoje izdanke koji će radom i odricanjem stasati u profesionalce.

Jedan od njih, Dušan Jovanović, postigao je debitantski gol za ekipu Igora Duljaja i kroz penal seriju pogurao Parni Valjak ka 1/4 finala Kupa Srbije. Mladi Jovanović iznosi svoje prve utiske posle debitanstske utakmice i podseća nas na veliki pobedu omladinske selekcije Partizana nad ekipom Šerifa i plasman u prolećni deo takmičanja.

„Igrali smo u Ligi šampiona za mlade, gde sam postigao dva pogotka u toj utakmici, što je ujedno bio i jedan od razloga da se priključim prvom timu", rekao je Jovanović u intervjuu za klupski sajt, koji vam prenosimo u celosti.

- Ta utakmica je bila izuzetno teška, zbog rezultata koji ste doneli iz Moldavije. Tamo ste poraženi 2:0, iako ste imali posed lopte 85 posto.

„Ta utakmica je bila zaista neobična. Imali smo posed celu utakmicu, ali nije nas hteo gol. Izgubili smo, ali smo verovali, vratili smo se i prošli dalje".

Kao što si rekao, nakon tih dobrih partija je usledio poziv za prvi tim. Ko ti je juče javio da ćeš se priključiti seniorskoj ekipi?

„Šef Stojaković mi je dan ranije javio,da sutradan imam trening sa prvim timom. Iskreno sam se oduševio i iznenadio, nisam očekivao to. Još manje sam očekivao da ću da debitujem i postignem gol".

Kakav si se osećao kada su ti rekli da uzmeš dres i uđeš u igru?

„To je san svakog deteta Partizana, posebno nas koji smo tu od malena. Prošao sam celu omladinsku školu i sanjao sam o tome dugo. Kad to treba da se desi - taj osećaj ne može rečima da se opiše".

- Bibras Natho te je pohvalio i rekao da na tebe treba da se ugledaju mlađe generacije i mlađi igrači - da vide od tebe kako treba da se igra i da kakva želja treba da postoji na terenu. Primetno je da si se dobro nosio sa protivničkim igračima, iako dolaziš iz omladinske selekcije. Nije postojao strah?

„Nije bilo straha, imam iza sebe saigrače. Natho i ostali stariji igrači mi dosta pomažu. Šta god da mi treba, imam kome da se obratim u seniorima. Zaista su me super prihvatili".

Da li si se zahvalio Aranđelu Stojkoviću za asistenciju?

„Jesam, izljubili smo se malopre".

Kome posvećuješ gol?

„Gol posvećujem, naravno, porodici i svima koji me prate i veruju u mene!"

Sada je srce puno, ali da li ti je bilo hladno na klupi?

„Bilo je, ali sada nije“, srećno i zadovoljno završava Jovanović.

Kurir sport / partizan.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track