ZVEZDA OBARA SVETSKI REKORD REAL MADRIDA! Crveno -beli protiv Mladosti ulaze u ISTORIJU FUDBALA?
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA OBARA SVETSKI REKORD REAL MADRIDA! Crveno -beli protiv Mladosti ulaze u ISTORIJU FUDBALA?

Fudbal -

Šef stručnog štaba Crvene zvezde - Barak Bahar je izneo očekivanja pred utakmicu 18. kola Superlige Srbije, koju će crveno-beli odigrati na Marakani u subotu od 16 časova protiv lučanske Mladosti.

- Iza nas je veoma važna pobeda na planu samopouzdanja. Vrlo bitno za nas je činjenica da nismo primili pogodak, dok smo sa druge strane uspeli da postignemo pet golova. Verujemo da je iza nas period u kome smo pružali dobre partije, ali nažalost nismo uspeli da budemo efikasni. Trijumf je došao u pravom trenutku, a na nama je da nastavimo da igramo tako i na sledećem meču - počeo je Bahar.

Na pitanje da li će crveno-beli nastaviti golgeterski niz, strateg našeg kluba je istakao da je veoma važno da ekipa igra dobro i stvara šanse.

- Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nismo bili dovoljno koncentrisani na nekim prethodnim duelima. Postigli smo lepe golove na prethodnoj utakmici, koji će nam značiti za podizanje samopouzdanja. Bitno je da naša ekipa stvara i realizuje šanse.

Zvezda
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Mladost dolazi na Marakanu bez Patrika Frajdeja koji je najbolji strelac našeg narednog oponenta.

- Ne vezujemo se samo za jednog ili dva igrača protivničke ekipe, već za kompletan tim koji nam dolazi. Na nama je da budemo koncentrisani kao na prethodnoj utakmici i da izađemo na kraju meča kao pobednici. Nadam se da će sutra tako biti.

Baharova je želja da ekipa drži ritam tokom svih 90 minuta i zadrži dobru formu na narednom duelu.

- Moramo da zadržimo energiju koju smo imali na prošlom meču, uprkos mnoštvu rotacija. Veliki broj mladih igrača je dobilo priliku da zaigra, a opet smo uspeli da tokom kompletne utakmice držimo ritam i napadamo. Želimo da tokom svih 90 minuta budemo agresivni, napadamo, kreiramo šanse i igramo presing.

Imao je Barak Bahar pohvale nakon dobre partije Zvezdine desetke - Aleksandra Kataija.

- Katai je odigrao odličnu utakmicu i postigao vrlo lep pogodak. U situaciji kada je zatresao mrežu, izvršio je pritisak na štopera protivničke ekipe, što je samo pokazatelj da vredno radi, sprema se i može mnogo da pomogne našem timu.

Govorio je šef stručnog štaba našeg kluba o zdravstvenom biltenu.

- Nakon treninga ćemo preciznije znati situaciju kada je u pitanju igrački kadar za meč protiv Mladosti. Videćemo da li ima povređenih u ekipi, kao i da li je neko od igrača prehlađen. U ovom trenutku znam da su svi osim Mirka Ivanića spremni za duel, ali ćemo proceniti ko je odmoran i svež za sutrašnji meč.

Imaće priliku fudbaleri da obore rekord Real Madrida i zabeleže 122 utakmice bez poraza na stadionu “Rajko Mitić” u prvenstvenim duelima.

- Razmišljamo u pravcu pobede na sutrašnjoj utakmici, a ako uspemo da oborimo rekord uradićemo veliku stvar za Crvenu zvezdu.

Zavesu na jesenji deo šampionata crveno-beli će spustiti nakon večitog derbija 20. decembra na gostujućem terenu.

- Fokusirani smo na svaku narednu utakmicu. Imamo i dva važna meča protiv Mladosti i Spartaka u prvenstvu. Takođe, očekuje nas i duel u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija. Iako ne razmišljamo o tome, znamo da je večiti derbi veoma važna i bitna utakmica. Želimo da u dobroj formi dočekamo susret sa večitim rivalom.

Odmah posle meča sa timom iz Lučana, naš tim će na Marakani ugostiti Mančester Siti.

- Razmišljamo o utakmici protiv Mladosti u subotu, dok ćemo već od nedelje moći da razgovaramo o Mančester Sitiju i svemu što nas očekuje. Sada smo fokusirani na sutrašnji meč - zaključio je Bahar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track