VEČITI DERBI BEZ GOSTUJUĆIH NAVIJAČA DO 2025. GODINE: Belgija krenula u rat protiv huligana
Foto: Jan De Meuleneir / Panoramic / Profimedia

Odluka

VEČITI DERBI BEZ GOSTUJUĆIH NAVIJAČA DO 2025. GODINE: Belgija krenula u rat protiv huligana

Fudbal -

Utakmice belgijskih klubova Anderlehta i Standarda iz Liježa igraće se bez gostujućih navijača do kraja sezone 2024./2025., nakon brojnih incidenata poslednjih meseci, objavila su u ponedeljak dva belgijska kluba.

Prošlog četvrtka utakmica osmine finala belgijskog kupa između ova dva kluba bila je na duže vreme prekinuta, a njihovi navijači oštetili su tribine, bacali su stolice i koristili pirotehnička sredstva.

"Tokom poslednjih šest godina Klasiko je prekinut četiri puta. Ono što je trebao da bude jedan od velikih trenutaka belgijskog fudbala, često se pokazivao razočaranjem za ljubitelje sporta poslednjih godina", objasnila su dva kluba koje je Belgijski fudbalski savez (RBFA) redovno sankcionisao.

Dva puta utakmica nije uopšte nastavljena nakon prekida. Nakon incidenata u četvrtak, Belgijski savez mogao bi sankcioniše dva kluba, koji rizikuju utakmice iza zatvorenih vrata.

"Uprkos razrađenim bezbednosnim merama, Klasiko je završio nasilnim sukobima i značajnom materijalnom štetom", dodaju uprave klubova iz Brisela i Liježa koje "žele da daju snažan signal da nasilju nema mesta na fudbalskom stadionu ni oko njega".

U rat sa huliganima je ušla i grčka Vlada, koja je zabranila ulazak navijačima na stadione u naredna dva meseca.

Kurir sport / ID

Bonus video:

00:29

Navijači Ferencvaroša u Leskovcu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track