VELIKI SKANDAL TRESE EVROPSKI FUDBAL! Englezi se bune i tvrde: "Građanski rat" u UEFA! Ideja Čeferina izazvala ZEMLJOTRES!
Foto: Profimedia

PROBLEMI

VELIKI SKANDAL TRESE EVROPSKI FUDBAL! Englezi se bune i tvrde: "Građanski rat" u UEFA! Ideja Čeferina izazvala ZEMLJOTRES!

Fudbal -

Stanje u evropskoj kući fudbala (UEFA) je problematično i haotično, sudeći po informacijama koje su stigle u javnost.

Engleski mediji pišu o sukobima unutar UEFA zbog ideje Aleksandera Čeferina, da dobije i četvrti mandat na poziciji predsednika ove organizacije.

Slovenac je 2016. godine stigao na funkciju koju danas ima, a na njoj je zamenio Anhela Mariju Vilara, Španca koji je obavljao ulogu vršioca dužnosti nakon što je suspendovan Mišel Platini.

Čeferin je trenutno u trećem mandatu, a navodno priprema reformu koja bi mu dozvolila i četvrti. Po tim planovima, kako navodi "Dejli mejl", mogao bi da ostane na vlasti ukupno 15 godina, odnosno do 2031. godine.

Zbog toga je, kako navodi pomenuti list, nastao "građanski rat unutar UEFA".

Čeferin ima svoju podršku, ali ima je i David Gil, nekadašnji izvršni direktor Mančester junajteda, koji danas ima mesto u Izvršnom odboru UEFA.

Gil se protivi promeni kakvu želi Slovenac, smatra takvu ideju licemernom i na nju gleda kao na povratak u "korumpirana vremena Mišela Platinija", jer je Čeferin po dolasku na funkciju obećao demokratizaciju i ograničio vršenje funckije na tri mandata.

Gil veruje i da ovakva opcija nije dobra za fudbal.

"Dejli mejl" navodi da bi Čeferin mogao da ima ozbiljne protivnike jer Gil nije jedini kome se ne sviđa njegov plan.

Kurir sport/Dejli mejl/A.K.

Bonus video:

01:52

ALEKSANDAR ČEFERIN ZA KURIR: Pozdrav čitaocima u Srbiji, volite fudbal! KAKO TO DA PREDSEDNIK UEFA NIJE IMAO ZAPAŽENU KARIJERU, A I DANAS DAJE GOLOVE KAO OD ŠALE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track