ZVEZDA ODNELA 3 BODA IZ SUBOTICE - HET-TRIK MIJATOVIĆA: Crveno-beli slomili Spartak, ali i primili gol pred 171. večiti derbi!
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA ODNELA 3 BODA IZ SUBOTICE - HET-TRIK MIJATOVIĆA: Crveno-beli slomili Spartak, ali i primili gol pred 171. večiti derbi!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nad Spartakom iz Subotice sa 4:1 (1:0) u okviru 19. kola Superlige Srbije.

Uvodni minuti meča protekli su u dominaciji crveno-belih koji su prvu šansu imali već u osmom minutu kada je Šerif Endijaj posle centaršuta Aleksandra Kataija pogodio prečku. Deset minuta kasnije odlična prilika ukazala se i domaćem timu - Andrej Todoroski je pokušao sa 20-tak metara, ali je Omri Glazer bio na prvom mestu.

Spartak, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Barak Bahar je protiv Subotičana odlučio da od prvog minuta na terenu bude biser crveno-belih - Jovan Mijatović, a mladi golgeter je ukazano poverenje opravdao u 26. minutu kada se zatresla mreža Spartaka. Na centaršut isto tako mladog Koste Nedeljkovića, Mijatović je glavom smestio loptu u gol koji je branio Aleksandar Vulić.

Nastavak igre doneo je nešto odlučniju igru Subotičana, pa je tako Ognjen Mudrinski posle greške u odbrani gostujućeg tima imao priliku da poravna rezultat u 35. minutu, ali je nespretno šutirao i lopta je završila daleko od gola.

Spartak, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Pravcatu goleadu gledali smo u drugom poluvremenu - za tri minuta pala su čak tri gola! Korner za crveno-bele izveo je Kanga, a Katai iz nezgodne pozicije glavom pogodio mrežu u 53. minutu. Spartak je uzvratio istom merom u 54. preko Andreja Todoroskog, a u 55. Jovan Mijatović se još jednom upisao u strelce.

Lepu priliku za pogodak nije iskoristio Jovan Lukić koji je u 68. minutu uputio neprecizan šut u donji desni ugao, ali je lopta, na sreću po Omrija Glazera završila tik pored stative.

U 83. minutu susreta šansu da postigne gol imao je i Olajinka na dodavanje Krasoa, ali je lopta pogodila stativu.

Tačku na ovaj meč i konačan rezultat postavio je Jovan Mijatović. Mladi fudbaler je u trećem minutu sudijske nadoknade postigao i treći gol!

Jovan Mijatović
foto: Starsport©

Naredni meč aktuelni šampion Srbije igraće u sredu 20. decembra protiv Partizana. "Večiti derbi", 171. po redu, igraće se na stadionu Partizana u Humskoj od 18.00 časova.

1 / 13 Foto: Starsport©

TOK MEČA

2. POLUVREME

94. minut - Kraj meča! SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:1)

93. minut - JOVAN MIJATOVIĆ!

91. minut - KAKVA ŠANSA ZA SPARTAK! Jug Stanojev šutira snažno ka golu Glazera koji je odbranio ovaj fantastični šut!

90. minut - Igraće se još tri minuta!

88. minut - Domaći tim sve više pritiska, igra se odvija pred golom Glazera, ali promene rezultata - nema!

83. minut - STATIVA! Olajinka posle dodavanja Krasoa šutira ka golu Spartaka, ali nije imao sreće da lopta uđe u gol.

79. minut - IZMENA KOD ZVEZDE: Kraso je na terenu umesto Hvanga.

76. minut - IZMENA KOD SPARTAKA: Mudrinski je napustio igru, Ubiparip je na terenu.

69. minut - IZMENA KOD ZVEZDE: Katai je izašao, na terenu je Stamenić.

68. minut - ŠANSA ZA SPARTAK! Lep udarac Jovana Lukića u donji desni ugao, mnogi su videli loptu u mreži, ali je ona završila tik uz desnu stativu.

62. minut - DVOSTRUKA IZMENA KOD ZVEZDE: Napolje idu Dragović i Endijaje, a na terenu su Olajinka i Nikolić.

55. minut - GOL! Mijatović je dvostruki strelac! Zvezdin klinac na pas Hvanga uvećava prednost gostiju!

54. minut - GOL! Todoroski vraća Spartak u život! Zvezda ne može, a da ne primi gol!

53. minut - GOL! Korner za crveno-bele izveo je Kanga, a Katai iz nezgodne pozicije glavom pogodio mrežu!

52. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Katao je pronašao prostor, snažno šutirao, ali pravo u golmana Vulića koji je nogom izblokirao udarac.

50. minut - IZMENA KOD SPARTAKA: Đurasović u suzama napušta teren, zbog povrede ne može da nastavi meč - umesto njega na terenu je Lukić.

48. minut - PRILIKA ZA SPARTAK: Gužva pred golom Glazera - lopta završava pored gola.

46. minut - IZMENA KOD ZVEZDE: Na terenu je Lučić, van ide Knežević.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

41. minut - Žuti karton za Šerifa Endijaja posle prekršaja nad Đurasovićem koji je posle obaranja ostao da leži na travi - medicinske ekipe su na terenu i pružaju mu pomoć.

35. minut - ŠANSA ZA SPARTAK! Mudrinski je dobio lepu loptu na samo par metara od gola, Dragović je kasnio u odbrani, ali je po sreću za Zvezdu napadač Spartaka nespretno šutirao i lopta je završila van okvira gola.

26. minut - GOL! Nastavlja Mijatović da rešeta u Superligi - na centaršut Kneževića, mladi napadač glavom smešta loptu u mrežu Spartaka.

22. minut - Žuti karton za Ćalasana posle oštrog starta nad Mijatovićem.

18. minut - ŠANSA ZA SPARTAK! Todoroski je šutirao sa oko 20-tak metara, ali je Glazer bio na pravom mestu.

8. minut - PREČKA! Centaršut Kataija, loptu glavom hvata Endiaj koji se nalazio na samo metar od gola Vulića, ali uspeva da pogodi samo prečku!

7. minut - Pokušava Katai iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan - njegov udarac završava visoko iznad gola.

4. minut - Zvezda za sada ima inicijativu, ali bez ozbiljnih šansi.

16.00 - Sudija Pavle Ilić je označio početak meča!

SASTAVI:

Spartak: Vulić - Kerkez, Ćalasan, Đurasović, Tošeski, Vidaković, Stanojev, Todoroski, Bijelović, Babić, Mudrinski. Trener: Nenad Lalatović.

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Dragović, Spajić, Rodić - Knežević Kanga, Hvan, Katai - Mijatović, Endijaj. Trener: Barak Bahar.

UOČI MEČA

Zvezda igra u Subotici protiv Spartaka i želi pobedu kako bi ostala prva na tabeli. Spartak je u prošlom kolu prekinuo niz od dve pobede i sa 22 boda zauzima deveto mesto na tabeli.

"U goste nam dolazi Crvena zvezda, a o čijem kvalitetu tima i svega ostalog ne treba trošiti reči. Ono što je za mene bitno i što sam rekao svojim igračima, oni ne treba da imaju bilo kakav strah od rivala jer je sutra przanik fudbala za njih. Crvena zvezda je apsolutni favoriti kada igra protiv bilo koga u ligi zato što ima takav igrački kadar. Ali, isto tako Zvezda može da se pobedi i protiv nje može da se igra. Ako mi sutra budemo imali dan i damo sve od sebe možemo da zabeležimo dobar rezultat", rekao je Nenad Lalatović, šef struke Spartaka.

Nenad Lalatović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

"Svaki tim protiv Zvezde želi da se pokaže i to nije ništa novo, ali u Spartaku su tu i bivši fudbaleri i bivši trener našeg kluba, tako da će možda imati veću motivaciju nego inače. Nama to ne pravi razliku, jer smo spremni za tešku utakmicu protiv dobrog tima i potpuno fokusirani na ono što nas očekuje. Svi igrači su spremni, i želimo da završimo polusezonu na pravi način. Moramo da budemo fokusirani i da se "prebacimo" sa Lige šampiona na Superligu. Biće drugačija, ali teška utakmica svakako", poručio je Bahar.

Barak Bahar
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

(Kurir sport/K.S.)

08:49

ZVEZDA ODAVNO NIJE IMALA TAKVOG IGRAČA, DAO JE DUŠU JUČE Eksperti saglasni: Klub ima budućnost, ali mladi NE ZNAJU AZBUKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track