DERBI BEZ STRANACA - NEMOGUĆA MISIJA! Znate li kada je odigran poslednji i kako se završio? Legende na terenu, četiri gola...
Foto: Starsport

daleka prošlost

DERBI BEZ STRANACA - NEMOGUĆA MISIJA! Znate li kada je odigran poslednji i kako se završio? Legende na terenu, četiri gola...

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće u sredu od 18 časova poslednji meč ove sezone. Posle dugog čekanja i odlaganja, konačno je došao na red večiti derbi koji bi mogao da nam da odgovor u kom smeru će ići nastavak sezone.

Tim Baraka Bahara posle novog kiksa crno-belih trenutno je prvi na tabeli sa dva boda više od čete Igora Duljaja, te će oba tima u važan okršaj ući pod imperativom pobede. Na delu ćemo videti mnoge debitante u derbiju, posebno skupocene strance koji su stigli u letnjem prelaznom roku.

Strani fudbaleri postali su nosioci igre Crvene zvezde i Partizana, a nekada je situacija bila drugačija. Poslednji večiti derbi bez stranaca odigran je pre 21 godine i u Humskoj su Partizan i Crvena zvezda remizirali (2:2).

U pitanju je bio 119. večiti derbi odigran u oktobru 2002. godine i na terenu su se našle mnoge legende srpskog fudbala. Za Partizan su igrali Radiša Ilić, Mišković, Savić, Duljaj, Bajić, Nađ, Saša Ilić, Trobok, Lazović (Delibašić), Vukić (Čakar), Iliev (Ivić), dok su dres Crvene zvezde nosili Ranđelović, Marković, Dudić, Vidić, Lalatović, Mladenović, Gvozdenović, Kovačević (Milovanović), Bošković, Pjanović, Mrđa (Bogavac).

Crveno-beli su dva puta vodili 0:1 (Branko Bošković) i 1:2 (Mihajlo Pjanović), ali su crno-beli stigli do boda preko Ivice Ilieva i Saše Ilića.

Sada je večiti derbi bez stranih fudbalera nemoguća misija, a da li će se u novom okršaju Partizana i Zvezde bolje snaći crno ili crveno-beli ostaje da se vidi.

Kurir sport / Meridian sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:16

VEČITI DERBI PRIPAO CRNO-BELIMA! Omladinci Partizana bolji od Zvezde!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track