IZGUBLJENI ZVEZDIN SIN MOGAO BI DA SE VRATI NA MARAKANU: Došao bi kao zamena za Mirka Ivanića! Hteo ga je i Partizan!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

prelazni rok

IZGUBLJENI ZVEZDIN SIN MOGAO BI DA SE VRATI NA MARAKANU: Došao bi kao zamena za Mirka Ivanića! Hteo ga je i Partizan!

Fudbal -

Crvena zvezda pripreme za novu sezonu počinje 8. januara prozivkom koju će izvršiti trener Vladan Milojević. Prema informacijama iz Ljutice Bogdana 1A biće dosta odlazaka fudbalera, ali i i nekoliko dolazaka.

Vladan Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Činjenica je da je sportski menadžment Crvene zvezde postavio dva cilja ispred sebe - da pronađe levog beka i napadača, u slučaju odlaska Jovana Mijatovića. Međutim, gledaće Crvena zvezda da se pojača i na drugim pozicijama u timu. Postoji nekoliko fudbalera koji su interesantni čelnicima kluba i treneru Vladanu Milojeviću. Jedan od onih koje prate crveno-beli jeste i Luka Ilić, nekadašnji omladinac Crvene zvezde.

Prema saznanjima Kurira, Luka Ilić je fudbaler po ukusu trenera Vladana Milojevića i deluje da bi bio idealna zamena za Mirka Ivanića, koji bi prema svim informacijama sa Marakane mogao da napusti klub ove zime, posle četiri godine. Posebno što ima bogate ponude od klubova iz arapskog sveta. Da podsetimo, Luka Ilić je sa bratom Ivanom 2017. godine prodat Mančester sitiju za 5.500.000 evra. Bio je član Zvezdine generacije 1999. zajedno sa Dejanom Joveljićem, Aleksom Terzićem, Stefanom Kovačom...

Luka Ilić, Dejan Joveljić
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Luka Ilić ima 24 godine i trenutno igra u Francuskoj, u Lig 2, kao pozajmljen fudbaler Mančester sitija. Ono što je posebno bitno u celoj priči jeste da Luka Ilić od 1. januara ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa engleskim klubom, pa shodno tome ima pravo da pregovara sa budućim klubovima. To znači da bi Luka Ilić mogao doći u Crvenu zvezdu kao slobodan fudbaler na leto, a možda i ove zime, ukoliko bi pronašao dogovor sa menadžmentom klubova Troa i Mančester siti.

Luka Ilić odigrao je ove sezone 15 utakmica za Troa, od toga 14 u prvenstvu i jednu u kupu. Dao je četiri gola, upisao tri asistencije i na terenu proveo ukupno 1.267 minuta. Samo na pet mečeva nije bio starter, protiv protiv Bastije, QRM i Anesija zbog crvenog kartona, te Bordoa i Amijena zbog povrede.

Luka Ilić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Luka Ilić prošle takmičarske godine odigrao je fantastičnu sezonu u dresu TSC. Upisao je 29 utakmica, 25 u Superligi i četiri u Kupu Srbije. Dao je osam golova, šest u prvenstvu i dva u kupu, te ukupno upisao osam asistencija. Posebno je dobro igrao protiv Crvene zvezde. Bio je glavni igrač u ekipi iz Bačke Topole, koja je bila hit prošle sezone, završivši kao druga na tabeli šampionata iza Crvene zvezde.

Dobio je i poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija i za A tim Srbije debitovao u Los Anđelesu na utakmici protiv selekcije SAD, gde je u trijumfu od 2:1 postigao gol. Prošlog leta bio je na radaru italijanskog Empolija, ali i švedskog Malmea, međutim nije promenio sredinu. Na kraju, vratio se u Troa, iako je želeo da ostane u TSC i igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

Luka Ilić
foto: Starsport

Već tada je zapao za oko sportskom menadžmentu Crvene zvezde, koje se raspitivalo kako i pod kojim uslovima da ga vrati na Marakanu. Procenjeno je da treba sačekati i da će se mesto za transfer otvoriti ove sezone. Luka Ilić tada je bio kontaktiran i od ljudi iz Partizana o čemu je Kurir pisao prošle godine. Kao zvezdaš koji je ponikao u Omladinskoj školi crveno-belih, Luka Ilić odbacio je bilo kakvu mogućnost da pređe u Partizan.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track