JESU LI BAJČETIĆ I PAVLOVIĆ POTREBNI SRBIJI? Džajić JASAN: "Previše pričamo o njima... POLAKO! Znate li za koga se VREDI BORITI?"
Foto: Nenad Kostić, AP/Matthias Schrader, EPA/Adam Vaughan

mudra glava

JESU LI BAJČETIĆ I PAVLOVIĆ POTREBNI SRBIJI? Džajić JASAN: "Previše pričamo o njima... POLAKO! Znate li za koga se VREDI BORITI?"

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je mnogo sa Lazarom Samardžićem, koji bi u dogledno vreme trebalo da zameni Dušana Tadića.

Dragan Džajić
foto: Nemanja Nikolić

Fokus sportskog menadžmenta fudbalskog nacionalnog tima i direktora A selekcije Stevana Stojanovića je i na još nekolicini igrača rođenih u inostranstvu srpskog porekla.

Poslednjih meseci mnogo se piše i priča o statusu Stefana Bajčetića iz Liverpula, kojeg pored Srbije želi i Španija. Slično je i sa Aleksandrom Pavlovićem fudbalerom Bajerna kojeg su Nemci već pozvali u mladu reprezentaciju do 20 godina.

Aleksandar Pavlović
foto: RHR-FOTO / imago sportfotodienst / Profimedia

Ranije se pominjao i Darian Maleš iz Jang Bojsa, dok je Filip Ugrinić pre Srbije izabrao Švajcarsku.

- Mnogo pišemo o tim momcima. Previše. Recimo, o tom malom Stefanu Bajčetiću. Izađe nekoliko tekstova i odmah, hajdemo po njega. Polako! Treba ga videti na delu. Nijednog igrača nisam doveo u Zvezdu, a da ga lično nisam gledao. To se mora, ne ide drugačije. Jeste taj mali u jakoj ligi, jeste u top klubu, Liverpulu... Znate li za koga se treba boriti? Ako je neko standardan kao ovaj mali u Bajernu (Aleksandar Pavlović op.a.)? A, on se lomi, hoće li da igra za Srbiju ili Nemačku. Treba voditi računa, iako mnogi predlažu čim se pojavi neko naše dete u inostranstvu. Ali, čekajte. Ako hoćemo rezultate, onda moramo da vidimo kako oni igraju, imaju li uspeha - studiozan je Dragan Džajić.

Stefan Bajčetić, Jirgen Klop
foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veruje predsednik FSS da u Srbiji ima igrača za reprezentaciju.

- Iz naše Superlige, selektoru bih preporučio jednog, ili dvojicu igrača. Ali, neću da vam kažem koja su imena u pitanju. Pričao sam o tome sa selektorom. Napomenuo sam mu. I na tome se završilo. Znam da selektor Stojković vodi mnogo računa o tome. Opet, ponavljam, treba izbistriti i naš fudbal, ovde u Srbiji - poručio je Dragan Džajić.

Ceo intervju sa Draganom Džajićem, predsednikom FS Srbije, moći ćete da pročitate u novogodišnjem broju na portalu Kurira.

Napomena: Zabranjeno preuzimanje delova teksta bez pisane dozvole autora i uredništva Kurira

02:39

Kosta Nedeljković posle utakmice u Lajpcigu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track