POTREBNI SU NAM VEĆI GOLOVI! Čuveni Bufon traži promenu pravila koja bi DRASTIČNO UTICALA NA FUDBAL: Ne možete da ne razmislite
Foto: EPA Christopher Neundorf

LAKO JE KAD VIŠE NE BRANI...

POTREBNI SU NAM VEĆI GOLOVI! Čuveni Bufon traži promenu pravila koja bi DRASTIČNO UTICALA NA FUDBAL: Ne možete da ne razmislite

Fudbal -

Poslednjih nekoliko godina više nego ikada se govori o promenama u fudbalu, a legendarni Đanluiđi Bufon ima zanimljive ideje.

Čuveni golman koji je 2023. godine završio sezonu veruje da bi promena dimenzije golova bila dobra stvar za najpopularniji sport na svetu.

- Mogli bismo da razmislimo o povećanju golova. Kada sam počeo da branim 1998. godine bio sam među pet najviših igrača Serije A. Prošle godine u Parmu sam isto bio među pet najviših, ali od 22 igrača na terenu - rekao je Bufon.

Pojasnio je svoje razmišljanje.

- Dimenzije golova su iste od 1875. godine, kada su možda bile prevelike. U narednih 50-60 godina su bile adekvatne, a sada kada vidite kako izgledaju neki golmani i igrači, ne možete da ne razmislite.

Đanluiđi Bufon
foto: AP

Jedan od najboljih golmana svih vremena je nastavio da objašnjava zbog čega bi veći golovi bili dobra stvar.

- Kako današnji golmani utiču na utakmice najbolje se vidi kod šuteva sa distance. Pre 30 godina od 50 udaraca deset je završavalo u mreži. Danas ako uđu dva ili tri, to je previše. Postalo je jako teško postići gol pored golmana dvometraša - zaključio je Italijan.

Kurir sport

Bonus video:

00:12

Odlično raspoloženi Maldini i Bufon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track