TRANSFER KARIJERE ZA REPREZENTATIVCA SRBIJE: Igraće za velikana iz Belgije! Možda će sada zaslužiti poziv selektora Stojkovića
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

uspeh

TRANSFER KARIJERE ZA REPREZENTATIVCA SRBIJE: Igraće za velikana iz Belgije! Možda će sada zaslužiti poziv selektora Stojkovića

Fudbal -

Boris Popović, srpski fudbaler rođen u Francuskoj, blizu je potpisa za belgijaskog velikana Anderleht.

Boris Popović
foto: Ses / Panoramic / Profimedia

Snažni i pokretljivi štoper Boris Popović trebalo bi da potpiše za ljubičaste iz Brisela i stavi paraf na ugovor do 2029. godine. Njegov dosadašnji klub Serkl Briž zaradiće 3.000.000 evra, prenose belgijski mediji.

Tokom leta mladog Srbina iz Francuske pratili su brojni evropski klubovi, nemački bundesligaši Keln, Majnc i Hofenhajm, ali i holandski PSV iz Ajndhovena.

Boris Popović (23) odigrao je 19 utakmica u jesenjem delu sezone za Serkl Briž i jedan meč u kupu. Na terenu je proveo 1.382 minuta i imao jednu asistenciju. Štoper visok 189 centimetara, koji se bolje služi desnog nogom, trebalo bi da pomogne Anderlehtu u borbi za titulu sa ekipom Union, od koje trenutno ima šest bodova manje.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi, orlovi, fudbal
foto: @starsport

Boris Popović počeo je fudbalskoj akademiji ekipe Tur, francuskog grada u kojem je rođen. Potom je prešao u Monako, a 2021. stigao je u Serkl Briž, filijalu kluba iz Monte Karla. Prošao je sve omladinske kategorije reprezentacije Srbije, ali dosad nije debitovao za A reprezentaciju.

Ukoliko se izbori za mesto u startnih 11 Anderlehta, vrlo je moguće da skrene pažnju i selektora Srbije Dragana Stojkovića. Poznato je da Orlovi kubude sa defanzivcima i da je u zadnjoj liniji preko potrebna sveža krv i zdrava konkurencija.

Kurir sport

00:47

Piksi postao počasni građanin Opštine Palilula

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track