POSLEDNJI ISPRAĆAJ SLAVNOG BRAZILCA: Sahrana legendarnog Zagala u nedelju
Foto: Profimedia

TUGA

POSLEDNJI ISPRAĆAJ SLAVNOG BRAZILCA: Sahrana legendarnog Zagala u nedelju

Fudbal -

Sahrana legendarnog brazilskog fudbalera i trenera Marija Zagala, koji je preminuo u 93. godini, biće u nedelju, saopštila je porodica četvorostrukog svetskog šampiona.

Komemoracija će biti održana u sedištu Fudbalske konfederacije Brazila u Rio de Žaneiru, a zatim će biti sahranjen na groblju u okrugu Botafogo.

Zagalo je preminuo u petak uveče po lokalnom vremenu u bolnici u Riju, a nakon niza zdravstvenih problema poslednjih meseci.

"Mario Zagalo je bio jedan od najvećih fudbalera i trenera svih vremena, veliki pobednik i simbol ljubavi prema brazilskoj reprezentaciji i prema Brazilu", napisao je predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva u poruci objavljenoj na mreži X.

Zagalo, koji je osvojio dve titule svetskog prvaka kao igrač i dve kao trener, hospitalizovan je u avgustu zbog urinarne infekcije. Krajem 2022. godine je zbog respiratorne infekcije bio dve nedelje u bolnici.

Zagalo je bio deo brazilskog tima koji je osvojio svetska prvenstva 1958. i 1962. godine, zajedno sa legendarnim Peleom koji je preminuo pre godinu dana.

Bio je trener Brazila kada je ta selekcija osvojila titulu šampiona sveta 1970. i pomoćni trener na Mundijalu 1994. godine. Bio je trener i 1998. godine kada je Brazil u finalu poražen od Francuske.

Jedina druga dva fudbalera koja su osvojila Svetsko prvenstvo kao igrač i trener su Nemac Franc Bekenbauer (1974. i 1990) i Francuz Didije Dešan (1998. i 2018).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track