IZRAELSKI FUDBALER UHAPŠEN ZBOG PROSLAVE GOLA! Pokazao na natpis na zavoju, ustala CELA država - čeka ga i OTKAZ! (VIDEO)
Foto: Depo photos / Zuma Press / Profimedia

šok

IZRAELSKI FUDBALER UHAPŠEN ZBOG PROSLAVE GOLA! Pokazao na natpis na zavoju, ustala CELA država - čeka ga i OTKAZ! (VIDEO)

Fudbal -

Izraelski fudbaler Sagiv Jehezkel napravio je međunarodni incident nakon gola koji je postigao u prvenstvu Turske ovog vikenda.

Jehezkel je doneo bod Antaliji golom u 68. minutu protiv Trabzona na domaćem terenu (1:1), međutim taj pogodak vrlo lako bi mogao da mu donese otkaz.

Kada je postigao gol, Jehezkel je otišao ka foto-reporterima i TV kamerama gde je pokazivao na zglob svoje leve ruke. Na njemu je imao zavoj na kome je imao zavoj i na njemu natpis - "100 dana, 7.10".

Time je aludirao na napad Hamasa na Izrael 7. oktobra, odnosno broj dana koliko su izraelski taoci (njih 130) bili u zarobljeništvu pre nego što su oslobođeni. To je prihvatljivo u Izraelu, ali u Turskoj - ne.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

Nije dugo trebalo da njegova proslava postane viralna na društvenim mrežama, posebno jer su Turci u ovom sukobu na strani Palestine, pa je već sat vremena posle utakmice Antalijaspor morao da se izvinjava - i da poruči odmah da je Savig Jehezkel biti suspendovan. Zbog toga što je "postupio suprotno državnim interesima Turske" čeka ga i otkaz, pošto suspenzija nije dovoljno zadovoljila apetite besnih navijača: "Njegov ugovor će biti raskinut, ne prihvatamo takvo ponašanje pojedinaca, pa nek nas košta i titula", izjavio je predsednik kluba Sinan Boztepe.

Tu se ne završavaju problemi za Izraelca, pošto je neposredno posle utakmice i priveden. Tužilaštvo u Antaliji pokrenulo je istragu protiv fudbalera zbog toga što je "podsticao ljude na mržnju i neprijateljstvo" svojim gestom, o čemu se oglasio čak i turski ministar pravde Jilman Tunč.

Očekuje se da postupak pokrene i Fudbalski savez Turske, pa je malo reći da je Izraelcu "preseo gol" koji je postigao ovog vikenda.

Jehezkel inače igra na mestu desnog krila i povremeno nastupa za reprezentaciju Izraela, dok je u Antalijasporu od prošlog leta kada je iz Hapoel Berševe došao za 850 hiljada evra. Za sada ima učinak od šest golova i dve asistencije.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

01:21

PREDSTAVNICI IZRAELA I AMERIKE POTVRDILI DA ĆE RAT DUGO TRAJATI Stručnjaci analiziraju: Zbog OVOGA se Izrael oseća zaštićen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track