POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Talentovani desni bek produžio ugovor sa Zvezdom!
Foto: Fk. Crvena zvezda

ZVANIČNO

POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Talentovani desni bek produžio ugovor sa Zvezdom!

Fudbal -

Crvena zvezda čuva svoje bisere i pokazuje da je mladost budućnost, s obzirom na to da je u ponedeljak u prostorijama kluba, saradnju do 2028. godine produžio talentovani desni bek rođen 2004. godine - Ognjen Mimović.

- Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečačkog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Zahvalio bih se čelnim ljudima u klubu, koji su imali poverenja u mene. Nadam se da ću ispuniti očekivanja u narednom periodu. Nema dileme da su mi prijale partije u redovima OFK Beograda, tako da i njima dugujem zahvalnost. Svakako da je brzina jedna od mojih karakteristika, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora - rekao je Mimović.

Sportski direktor Mitar Mrkela je sa velikim zadovoljstvom govorio o Mimoviću i naznačio da je u grupi igrača, koji su ponikli u crveno-beloj Omladinskoj školi.

- Ognjen Mimović je dete Crvene zvezde. Iza sebe ima odličnu polusezonu u dresu OFK Beograda, gde je pokazao veliki kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe, te uočili ogroman potencijal. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine i veoma je mlad. Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Imamo poverenje u našu decu, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu fudbalera koji su projekti kluba - poručio je Mrkela.

zVEZDA
foto: Fk. Crvena zvezda

Ognjen Mimović je rođen 17. avgusta 2004. godine u Gornjem Milanovcu. Kao dete Crvene zvezde prošao je gotovo sve mlađe kategorije našeg kluba, a nastupao je i za starije dok je bio deo juniora, koje je sa klupe tada predvodio Marko Neđić. Sjajna izdanja je pružao u mečevima Lige šampiona za mlade protiv Sent Patrika i Empolija, a uspešnu sezonu je krunisao titulom Omladinske lige Srbije. Nastavio je mladi desni bek sa kvalitetnim izdanjima u seniorskom fudbalu. Prethodnih šest meseci je pružao odlične partije za OFK Beograd, kao pozajmljen igrač. Odigrao je 13 utakmica, uz skor od dve asistencije u dresu ekipe sa Karaburme, gde je pokazao izvanredan potencijal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track