MARISKA MERŠ IZ LUKSEMBURGA PALA PRED ČARAPANIMA: Napredak ostvario prvu pobedu na pripremama u Antaliji, u Turskoj
Foto: F. K. Napredak

PRIPREME

MARISKA MERŠ IZ LUKSEMBURGA PALA PRED ČARAPANIMA: Napredak ostvario prvu pobedu na pripremama u Antaliji, u Turskoj

Fudbal -

Napredak je u drugoj pripremnoj utakmici u Antaliji, u Turskoj – pobedio sa 2:1 ekipu Mariska Merš, člana elitne lige Luksemburga.

Čarapani su imali potpunu dominaciju u prvom poluvremenu, a Luksemburžani su samo jednom zapretili. U osmom minutu, posle prekida, Moreira je ubacio loptu pred Napretkov gol, dobro je skočio visoki Rodrigez, ali je njegov udarac glavom završio van okvira gola, pa nije ni bilo opasnosti za Savića.

Napretkovci su bili u šansi već u petom minutu, ali je usledila dobra intervencija odbrane rivala nakon kornera, lopta je ipak stigla do Vukajlovića, koji je snažno šutirao sa dvadesetak metara, a golman Mousima je uspeo krajnjim naporom da je pošalje u korner.

Posle faula na ivici kaznenog prostora u 14. minutu, usledio je slobodan udarac za Kruševljane. Zličić je pronašao Đorđa Jovanovića, koji je šutirao, ali iznad gola. Dva puta su potom štoperi luksemburškog tima vadili loptu sa gol – linije.

Konačno, u 38. minutu Kruševljani su poveli sa 1:0. Izvedena je dobra akcija, precizna kombinacija, lopta je stigla do Majdevca, koji je snažno šutirao, golman Mousima je dobro intervenisao, ali „odbitak“ je pokupio Stanojlović i plasirao loptu u nebranjenu mrežu. Posle toga Luksemburžani su krenuli na sve ili ništa, bili vrlo grubi, često preterivali sa faulima. To se opasno odrazilo na igrače Napretka. Još u prvom poluvremenu igru su morali da napuste mladi Blagojević, kojem je pukla arkada i Krstić, koji je dobio jak udarac kolenom u mišić…

U drugom poluvremenu viđena je nervozna igra, posebno kod Luksemburžana. Marjanović je u 69. minutu imao izglednu priliku da duplira prednost, ali nije bio precizan.

I kako to obično biva u fudbalu usledila je kazna. Luksemburžani su u 78. minutu uspeli da izjednače i to sa penala, preko Rodrigeza.. Čarapani su se bunili, protestvovali, ukazujući sudiji da odbijena lopta sa noge u ruku nije penal, ali sve je ostalo na sudijskom slobodnom uverenje i ubeđenju. Penal je iskorišćen, pa su Luksemburžani nastavili da po svaku cenu obezbede remi. Pravda je stigla u pravo vreme i Napredak je u samom finišu utakmice uspeo da postigne pobedonosni gol. Marjanović je u 89. minutu idealno sa desne strane asistirao Bojoviću na prvu stativu, usledio je skok najboljeg golgetera Superluge Srbije i precizan udarac glavom za konačnih 2:1.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track