VUK RAŠOVIĆ CARUJE SEDAM GODINA U EMIRATIMA I ARABIJI: A, sada spektakl - protiv Ronalda za plasman u 8 NAJBOLJIH TIMOVA U AZIJI!
Foto: Kurir sport

SJAJNI REZULTATI

VUK RAŠOVIĆ CARUJE SEDAM GODINA U EMIRATIMA I ARABIJI: A, sada spektakl - protiv Ronalda za plasman u 8 NAJBOLJIH TIMOVA U AZIJI!

Fudbal -

Kažu da nema Evropljanina koji je konstantno 7 godina vodio fudbalske klubove u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. I za tih sedam godina zabeležio lepe uspehe i rezultate. A to je Srbin, Vuk Rašović, nekadašnji uspešni defanzivac Partizana.

Trenersku karijeru počeo je u Teleoptiku, a posle preuzima Partizan, koji u sezoni 2012 - 2013. vodi do titule. Sledi Dinamo Minsk, koga je uveo u Ligu Evrope 2015. Onda sledi kratki povratak u Srbiji i vođenje ekipe Napredak, a onda dolaze sedam godina sa četiri kluba na arapskom poluostrvu.

Vuk Rašović
foto: Foto Al Feyha

- Davno je bila 2017. kada sam stigao u Saudijsku Arabiju, tada gotovo ne poznatu zemlju za fudbal. Sve dalje je priča koja i dalje traje - istakao je Vuk Rašović, direktno iz Abu Dabija, gde se priprema za nastavak prvenstva Saudijske Arabije, sa klubom Al Fejha.

Vuk Rašović
foto: Kurir sport

Posle samo godinu dana sa tada manje poznatim Al Fajsalijem, ostvaren je plasman u finale Kupa Kralja a Vuk je proglašen za najboljeg trenera najveće arapske države.

Usledio je prelazak u UAE i vođenje klubova Al Dafra i Al Wahda. Odlično je uigrao tim Al Dafru i dva puta ih uveo u finale (2019. I 2020.).

- Finale 2020. se nije igralo zbog korone, a siguran sam da bi pobedili i osvojili kup. Imali smo uigran tim i odličnu atmosferu - priseća se Vuk.

Sledi povratak u Saudijsku Arabiju, gde je 2022. predvodio klub do velike pobede nad Al Hilalom, bogatim i slavnim klubom u Aziji.

- Posvećeni smo radu, ceo stručni štab deluje kao jedna celina i uspesi su morali doći. Ipak, moram reći da je za sve naše osvajanje kupa bilo senzacija. To je kao kad bi u Srbiji, nekada mali Badnjevac, pobedio Partizan ili Zvezdu u finalu Kupa.

Kristijano Ronaldo
foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

A, onda sledi sezona kada u Saudiju u nekoliko bogatih klubova stižu najveće fudbalske zvezde Ronaldo, Mitrović, Manea, Benzena, Taliska, Sergej i drugi.

- Ceo svet sada priča o ligi Saudijske Arabije. Ona se gleda na evropskim kanalima. Klinci iz Srbije ali i celog sveta znaju imena klubova u ovoj zemlji. Kvalitet nekih klubova je odskočio neverovatno.

Vaš klub nije dovodio pojačanja. Ali su u timu naši poznati veterani golman Vladimir Stojković i napadač Milan Pavkov. Imate i reprezentativca BiH, Brazilce, sportski direktor je Kuvajćanin bivši fudbaler. Prevodilac je Tunižanin. I uspeli ste da iznenadite sve, igrate grupu Lige šampiona Azije i overite istorijski plasman u 16 najboljih timova.

Vuk Rašović
foto: Al Fajha

- Tako je. Igrali smo pamte to još svi, prošle sezone 0-0 protiv ekipe koju je predvodio Ronaldo. Stojke je bio fenomenalan tada ali i još puno puta u prvenstvu. Ove godine smo izgubili, nedavno nas je i Mitrović savladao, ali sve je to fudbal. Žreb Lige šampiona je odlučio da za plasman u osam najboljih moramo da pobedimo Al Nasr. U dva meča igraćemo protiv tima predvode Ronaldo, Mane i Taliska. Domaćini moramo biti u Rijadu, jer naš teren u malom gradu ne ispunjava uslove FIFA.

Imate li recept kako do eliminacije sjajnog Al Nasra.

- Fudbal je čudna igra, nekad je i sreća potrebna. Veliki su favoriti. Ali mi se uigravamo. Nadam se nekom pojačanju dok traje prelazni rok. Saudijci u mom timu, znaju da u ova dva meča moraju da postanu čarobnjaci i ako eliminišemo Ronalda i ekipu, oni će biti ti o kojima će se pričati i ti koji postaju zvezde - poručio je Vuk, koji je nedavno dobio dres i tortu sa brojem 100, vođenih mečeva ovog kluba.

Zasluge za velike uspehe idu na račun kompletnog Vukovog tima u kome se nalaze pomoćni treneri Ljubiša Ranković, Rudolf Marčić i Vladan Popović.

Kurir sport

Bonus video:

00:21

Kristijano Ronaldo pokazao mišiće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track