ČITAO JE O ISTORIJI... SVET SE SMEJE ČUVENOM HRVATU! Potpisao ugovor života i obezbedio NESTVARNU PLATU, pa se obrukao!
Foto: AP Peter Dejong

KAKO DA NE!

ČITAO JE O ISTORIJI... SVET SE SMEJE ČUVENOM HRVATU! Potpisao ugovor života i obezbedio NESTVARNU PLATU, pa se obrukao!

Fudbal -

Proslavljeni hrvatski fudbaler, Ivan Rakitić, potpisao je ugovor života mesec dana pre nego što će proslaviti 36. rođendan.

Vezista je iz Sevilje pretposlednjeg dana januara, prešao u Al Šabab iz Saudijske Arabije.

Za jednu sezonu, fudbaler veznog reda će zaraditi 15 miliona evra i zbog toga je malo onih koji su poverovali u iskrenost njegovog objašnjenja odabira baš ovog kluba.

"Izabrao sam Al-Šabab nakon što sam čitao o klupskoj istoriji. Verujem da je vreme za novi i veliki izazov", rekao je Rakitić i dodao:

"Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al-Šababu i projektu "Vizija Saudijske Arabije 2030", uzeo sam broj 30. To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost", poručio je hrvatski fudbaler.

Ivan Rakitić
foto: Profimedia

Rakitić je karijeru počeo u Bazelu, gde je prošao kroz mlađe kategorije. Prešao je u Šalke 2007, a tri i po godine kasnije preselio se u Sevilju. Odigrao je tri sezone za klub iz Andaluzije, a onda je za Barselonu igrao od 2014. do 2020. godine kada se vratio u Sevilju.

Sa Barselonom je četiri puta bio prvak Španije i osvajač Kupa, osvojio je Ligu šampiona 2015. godine, potom i Superkup Evrope, ali i FIFA klupsko Svetsko prvenstvo 2016. Sa Seviljom je dva puta bio osvajač Lige Evropa.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track