SVESNO SRLJAO U PROPAST DOK JE BIO NA VRHUNCU! U jednom trenutku je bio NAJBOLJI FUDBALER NA SVETU, sam sebi je skratio karijeru
Foto: AP Manu Fernandez

PAMTIĆE SE NJEGOVA MAGIJA

SVESNO SRLJAO U PROPAST DOK JE BIO NA VRHUNCU! U jednom trenutku je bio NAJBOLJI FUDBALER NA SVETU, sam sebi je skratio karijeru

Fudbal -

Prema mišljenju mnogih, u trenutku kada je u transferu vrednom 115 miliona evra pojačao Real Madrid, Eden Azar je bio najbolji fudbaler sveta.

Ili barem, fudbaler u najboljoj formi... Čelsi je zaradio ozbiljnu svotu novca, ali je ostao bez igrača čiji gubitak ni danas ne može da nadoknadi.

Nažalost, ljubitelji fudbala su tog jula 2019. godine ostali bez čarobnjaka kojeg su voleli da gledju i oni koji nisu navijali za tim u kojem igra.

Eden Azar
foto: EPA Juanjo Martin

Belgijanac je, u oktobru odlučio da se oprosti od profesionalnog igranja fudbala, a nekoliko meseci kasnije je govorio o životu koji ga je doveo do toga da sa 32 godine ode u penziju.

"Nisam uopšte pazio šta jedem i kako se hranim, ali nisam baš ni svaki dan jeo burgere. Ne možeš tako da živiš, 16 godina da ne paziš na ishranu, ali ja nisam mislio da je to važno. Hedonista sam, volim da jedem i pijem s društvom. Dijeta je obično s*anje i kod mene nije palila", rekao je Azar za "Lekip" i dodao:

"Ako želiš da igraš do svoje 40. godine onda u redu, moraš baš da paziš na sve. Ali ja sam znao da neću biti jedan od takvih i znao sam da ću ranije da se penzionišem. Uvek sam imao šampanjac i hrane u frižideru koja baš nije za fudbalere, ali takav sam".

Eden Azar
foto: AP Geert Vanden Wijngaert

Četiri godine u Realu bile su pakao.

Karijeru je počeo u Lilu koji je na njegovom transferu zaradio 35 miliona evra. Na leto 2012. godine je potpisao za Čelsi, klub u kojem je ostavio ogroman trag.

Sa ekipom sa "Stamford Bridža" je po dva puta osvojio Premijer ligu i Ligu Evrope, a po jednom FA i Liga kup.

Iz godine u godinu je igrao sve bolje, a u sezoni koja je navela "kraljevski klub" da izdvoji ogromnu svotu novca postigao je 21 gol, uz 17 asistencija na 52 utakmice u svim takmičenjima.

Eden Azar
foto: EPA Juanjo Martin

U Madridu se mučio praktično od prvog dana. Imao je probleme sa formom i povredama, ali to nije bilo dovoljno da promeni navike.

Zbogom fudbalu je rekao, tri meseca pre 33. rođendana. Za reprezentaciju Belgije, čiji je bio kapiten, na 126 utakmica je postigao 33 gola.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track