ODBIO MILIONE, BATALIO FUDBAL I UPRSKAO SVE ŠTO JE MOGAO DA UPRSKA! Želi samo da UŽIVA U ŽIVOTU - ispovest Azara: "Volim da pijem"
Foto: EPA Juanjo Martin

ispovest

ODBIO MILIONE, BATALIO FUDBAL I UPRSKAO SVE ŠTO JE MOGAO DA UPRSKA! Želi samo da UŽIVA U ŽIVOTU - ispovest Azara: "Volim da pijem"

Fudbal -

Eden Azar završio je karijeru sa samo 33 godine. Odlučio je da odbije multimilionske ponude iz Saudijske Arabije i da uživa u životu. Fudbal mu više nije prioritet. Videlo se to i po partijama koje je pružao u madridskom Realu.

Posle fenomenalnih igara u Čelsiju, gde je proveo sedam godina (od 2012. do 2019.) otišao je u Španiju i tamo se nije proslavio. Brzo je ušao u probleme sa kilažom, nije mogao da trči kako treba, ni da pravi magiju na terenima.

"Nikada nisam obraćao pažnju na hranu i to što jedem, mada nisam jeo burgere svaki dan. Ne možeš tako da živiš 16 godina. Ja sam hedonista, volim da pijem sa društvom, da jedem. Dijeta je sra*e, nikad mi nije uspela", rekao je Azar za "L'Ekip".

Eden Azar
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Njegov plan je i bio da ode u penziju ranije.

"Nisam hteo da igram do 40. godine. Život je kratak da bih se odricao mnogo toga. Nisam hteo da se žrtvujem toliko. U kući sam uvek imao alkohol i mnogo hrane koja, da se tako izrazi, nije bila baš za fudbalere. Takav sam i ne stidim se toga."

Pričao je i o odluci da dođe u Madrid.

"Sada je lako pričati o tome. Od malih nogu sam bio fan Zinedina Zidana, tu je 'Bernabeu', taj beli dres, šarm koji drugi nemaju, grad je poseban. Osim tih stvari, nisam se uklopio. Ogroman je klub i ja nisam takav. Nije mi se dopao ni stil igre u poređenju sa nekim drugim timovima. Međutim, to je bio moj san, nisam mogao da završim karijeru, a da ne dođem u Real."

Eden Azar
foto: EPA

Želeo je neke stvari da uradi drugačije, ali nije u tome uspeo. "Hteo sam da radim stvari na svoj način i da uspem, ali je Real preveliki klub. Teško je tamo igrati. Možda sam morao više da treniram..."

Osvrnuo se zatim na momenat u kom su stvari krenule nizbrdo, kada je iz Čelsija prešao u Real. "Imao sam najbolju sezonu u karijeri u Čelsiju. Sebi sam rekao 'U Realu si sada, ovo je možda poslednji odmor koji ćeš imati'. Opustio sam se u potpunosti, sedam godina u Engleskoj nisam imao pauzu, igrali smo i na Božić. Na odmoru sam uživao, jeo sam roštilj, pio vino. Onda je u Madridu sve otišlo na pogrešnu stranu", zaključio je Azar

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:15

NAPRAVLJENA NAJVEĆA SVETSKA FUDBALSKA LOPTA! Dok se Kopenhagen priprema za domaćina utakmica, Lego pripremio IZNENAĐENJE za fanove

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track