PROSINEČKI VERUJE U SEBE I SVOJ TIM: Crna Gora se nikoga neće plašiti
Foto: Jason Brown/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

OPTIMISTA

PROSINEČKI VERUJE U SEBE I SVOJ TIM: Crna Gora se nikoga neće plašiti

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki rekao je danas da se njegova ekipa neće nikoga plašiti i da je došao da ostvari dobre rezultate.

"Zadovoljan sam što sam ovde, radiću najbolje što mogu i nadam se uspehu. Posebno u Ligi nacija koja nam je vrlo važna. Crna Gora ima reprezentaciju koja može da igra sa svakim. Mogu da najavljujem puno toga, ali nećemo se bojati nikoga - pokazaćemo ponos, pokušaćemo da dominiramo", rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare, prenele su Vijesti.

Prosinečki je sedmi selektor Crne Gore, a na klupi je zamenio Miodraga Radulovića.

"I ja sam pobednik, igrao sam u velikim klubovima, iako nažalost nisam vodio velike klubove. Biće sigurno Crna Gora sa motivacijom, sa nekim novim vetrom koji dolazi mojim dolaskom. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imaćemo dva meča u Antaliji, pravićemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija je zanimljiva, preko nje može da se ode na veliko takmičenje. To je sigurno važno za sve nas", naveo je Prosinečki.

On je potpisao ugovor na godinu dana sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

"Bez pritiska ne ide, mora da bude rezultata. Sigurno će saradnja da traje toliko, onda ćemo videti. Probaćemo da osvojimo Ligu nacija, da se spremamo za kvalifikacije", dodao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Real Madrida, Barselone i Dinama iz Zagreba.

Novi selektor tek treba da upozna ekipu, u Podgoricu će doći ponovo za dve nedelje, kada će gledati derbi prve lige između Budućnosti i Dečića.

"Neke igrače znam - Marko Vešović je bio kod mene u Crvenoj zvezdi, a ostalo ću u hodu kroz razgovore sa ljudima iz Saveza i stručnim štabom. Znam da imamo kvalitet, tu su igrači koji su već standardni i koji su vođe - Stefan Savić, Stevan Jovetić, Adam Marušić... Gledaćemo i mlađe na koje računamo, a i tokom prijateljskih mečeva daćemo šansu igračima koji su do sada manje igrali", naveo je 55-godišnji trener.

Crna Gora još nije igrala na velikom takmičenju, najbliža je bila Evropskom prvenstvu 2012. godine, kada je ekipu u većem delu kvalifikacija vodio Zlatko Kranjčar.

"Cico mi je bio trener i veliki prijatelj, s njegovim sinom sam to ostao do danas. Imali smo dobar odnos, a ovde je napravio veliki uspeh, bilo je dobrih rezultata. Kao trener je imao specifičan odnos s igračima i mnogo sam od njega naučio o tom odnosu. Nadam se da ću biti uspešniji od njega", rekao je Prosinečki.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da je dovođenje Prosinečkog pravo rešenje i da je pritisak dobrih rezultata uvek prisutan.

"Dok je sistem Uefe ovakav da se takmičenja igraju u kalendarskoj godini, biće ugovori na godinu. Ranije je bilo drugačije. Uvek se traži rezultat, ta vrsta pritiska je prisutna i znaćemo posle žreba za Ligu nacija koje su realne ambicije ove selekcije. Pritisak postoji, ali veći je Prosinečkom, doveli smo ga jer je najbolje rešenje. Najsrećniji bih bio da nismo promenili sve ove selektore, ali takav je poziv trenera koji zavise od rezultata. Biću Robiju prvi saradnik, bez imperativa", naveo je on.

Savićević je dodao ;da će ekipa ove godine odigrati 10 utakmica, u martu i junu prijateljske, a od septembra takmičarske, i da za to vreme može da se ocene i selektor i rezultati.

Nakon igračke karijere, Prosinečki je 2006. godine kao pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske započeo trenersku karijeru, tokom koje je vodio Crvenu zvezdu, Kajzeri, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizli, Olimpiju i Rudeš.

Prosinečki ;će na klupi Crne Gore debitovati 21. marta u prijateljskoj utakmici protiv Belorusije u Antaliji. Prvi takmičarski meč Crnu Goru očekuje na jesen u Ligi nacija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track