OGLASIO SE DARKO KOVAČEVIĆ POVODOM GLASINA O BAHARU! Izraelca sele u Pirej, a sporski direktor kluba poručuje: "Mi imamo trenera"
Foto: Starsport©

KRATKO I JASNO

OGLASIO SE DARKO KOVAČEVIĆ POVODOM GLASINA O BAHARU! Izraelca sele u Pirej, a sporski direktor kluba poručuje: "Mi imamo trenera"

Fudbal -

Imajući u vidu sivilo koje je zavladalo na “Karaiskakisu” nema navijača u Pireju koji u minulom periodu nije poželeo povratak u “slavne dane” i koji se nije prisetio kako su klupske prostorije postajale bogatije trofejima zahvaljujući legendarnim zvezdama crveno-belih.

Iako bi ga bez sumnje ponovo rado videli kao vođu napada, pristalice Olimpijakosa obradovale su se povratku Darka Kovačevića na mesto sportskog direktora.

Nekada ubojiti srpski golgeter, koji se zlatnim slovima upisao u istoriju pirejskog velikana, započeo je treći mandat u funkcionerskoj fotelji prestižnog kluba osnovanog 1925. godine. Okidač za promene bio je treći ovosezonski poraz od Panatinaikosa.

“Osećam se isto, jer ljubav prema Olimpijakosu ne prestaje. Smatram da nikada nisam ni odlazio. Dugo sam u Atini. Negujem prijateljske odnose sa predsednikom Marinakisom. Uvek smo u kontaktu. Formalno napuštanje funkcionerske pozicije nikada me nije odvojilo od kluba. Ovo sada je samo zvaničan povratak. Znači mi predsednikov poziv i tu sam da klubu vratimo ono što zaslužuje – slavu”, kazao je Kovačević u razgovoru za Meridian sport i nastavio u istom dahu:

“Situacija nije zadovoljavajuća. Posedujemo značajno veći igrački kvalitet nego što to rezultati pokazuju. Nalazimo se u teškoj situaciji, ali izlaz naravno postoji. Očekuje nas niz teških mečeva. Najpre OFI, potom Ferencvaroš na evropskoj sceni, a zatim derbi protiv PAOK-a. Vreme je da krenemo napred, da idemo dalje. Navikli smo navijače na pobede i titule, što znači da je neophodno nastaviti u tom ritmu”

Grčki mediji su tokom jutra pisali o potencijalnom dolasku Baraka Bahara na klupu Olimpijakosa, a Kovačević je imao kratak komentar na spomenute glasine:

“Mi imamo trenera”, istakao je Darko. Šef struke crveno-belih trenutno je Portugalac, Karlos Karhvala.

Crveno-beli su trenutno četvrtoplasirani tim tamošnjeg šampionata, zaostaju čak devet bodova za liderom – sastavom PAOK-a, pa se postavlja pitanje da li je titula realan cilj.

“Kao igrač sam oduvek bio optimista, a verujte mi ništa se ni danas nije promenilo. Poslužiću se floskulom, jer nada zaista poslednja umire. Želimo pobede i moramo tako da razmišljamo, jer Olimpijakos je najveći grčki klub”, poručio je nekadašnji reprezentativac naše zemlje i as Juventusa i Real Sosijedada.

Kurir sport / Meridian sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track