POBEDA U POSLEDNJOJ PRIPREMNOJ UTAKMICI: Napredak završio pripreme i spreman dočekuje prolećni deo prvenstva Superlige Srbije
Foto: FK. Napredak

PRIPREME

POBEDA U POSLEDNJOJ PRIPREMNOJ UTAKMICI: Napredak završio pripreme i spreman dočekuje prolećni deo prvenstva Superlige Srbije

Fudbal -

Napredak je odigrao poslednju pripremnu utakmicu pred početak prolećne sezone u prvenstvu Superlige Srbije. Čarapani su pobedili srpskoligaša Jedinstvo 1936 sa 3:0 i spremni čekaju prvu utakmicu sa Spartakom u ponedeljak, 12. februara.

Strateg kruševačkih crveno - belih Vladimir Gaćinović je izveo dva tima, po poluvreme.

U prvom delu utakmice Napredak je bio ofanzivan i igralo se na polovini rivala, što je izazvalo više priloika za gol. Prvi gol za Napredak postigao je Andrija Majdevac u 22. minutu, a drugi je pao četiri minuta kasnije, kada je Blagojević opasno šutirao, a lopta se od stative odbila iza leđa čuvara mreže Jedinstva 1936. Jedna od najboljih prilika viđena je u 30. minutu: slobodan udarac izveo je Krstić sa 18 metara, a golman Mitić je tom prilikom imao sreće, jer lopta je pogodila okvir gola.

I u drugom poluvremenu Napredak je odlično odigrao. Na treći gol se čekalo do samog finiša utakmice, iako je bilo više izglednih šansi za pogodak. U 65. minutu Marjanović je pogodio stativu iz slobodnog udarca, lopta nije viđena u mreži. Za treći gol je asistirao Nenadović, odlično je centrirao sa desne strane, a Stanojlović je pravovremeno skočio i glavom poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

Prvu utakmicu u prolećnoj sezoni Napredak će odigrati na gradskom stadionu “Mladost” u Kruševcu, u ponedeljak, 12. februara.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja