ČAST NAM JE DA RADIMO SA PETRIĆEM! Adžić optimista pred nastavak sezone: Ako se ukaže prilika, nećemo je ispustiti!
Foto: Starsport

SUPER LIGA

ČAST NAM JE DA RADIMO SA PETRIĆEM! Adžić optimista pred nastavak sezone: Ako se ukaže prilika, nećemo je ispustiti!

Fudbal -

Kako se jesenji deo sezone bližio kraju, Čukarički je bio sve bolji, a to se poklopilo i sa usponom forme ofanzivnog veziste Luke Adžića.

Nekadašnji omladinac Crvene zvezde, koji je zaigrao i za prvi tim crveno-belih, a potom nastupao u Holandiji, Belgiji i Turskoj, vratio se pre godinu i po dana u Srbiju, stigao je kao veliko pojačanje na Banovo brdo.

Kipar mu nije bio nepoznanica, na ovom ostrvu u Sredozemnom moru već je boravio jednom na zimskim pripremama.

- Bio sam prethodno ovde sa Crvenom zvezdom, kad sam ulazio u prvi tim, sada sa Čukaričkim. Imali smo sve neophodne uslove za treninge, pripreme su protekle po planu, osim nekoliko povreda koje smo imali. Ali, verujem da će se svi momci uskoro oporaviti. Odigrali smo i četiri prijteljska meča, u tri pobedili, nije loše za samopouzdanje – kazao je na startu razgovora Adžić, koji je potom dodao:

- Spremni smo za prvi meč protiv Radnika u Surdulici. Dobro smo radili od početka priprema, samo neka se ovako nastavi i neka nas povrede zaobiđu. Znamo da nas čeka težak meč na otvaranju prolećnog dela sezone, nikad nije lako igrati u Surdulici. Ne sme da nas zavara njihova pozicija na tabeli, i prošle godine su bili poslednji na zimu, a uspeli su da obezbede opstanak. Imamo maksimalan respekt prema rivalu, ali verujemo u naš kvalitet, mnogo bi nam značilo da pobedom krenemo u borbu za ponovni izlazak u Evropu.

Posebnu podršku Adžić je pružio Slobodanu Tediću, sa kojim je već igrao zajedno, u holandskom Cvoleu, a sada su saigrači u Čukaričkom. Tedić je nešto duže ostao na Kipru, vratiće se u Srbiju tek u petak, zbog problema sa plućima.

- Jako mi je žao zbog toga što se dogodilo, ponovio se taj problem koji je imao u Holandiji. Ali, eto, to je sastavni deo života i fudbala. Operisan je, ostao je nešto duže na Kipru, odlično teče oporavak. Vratiće se on sigurno jači nego što je bio. Sjajan je karakter, ovo ga neće poremetiti. I svakako će nam tako kvalitetan napadač značiti u finišu sezone.

Luka Adžić
foto: FK Čukarički / Ivica Veselinov

Adžič je odradio odlične pripreme, trebalo bi da na proleće odigra najbolju polusezonu u dresu Čukaričkog.

- Imao sam i sam ranije dosta problema sa povredama. Tražio sam ritam, tražio sam formu, ali kako se jesenji deo sezone bližio kraju bilo je sve bolje i bolje. I zaista mi je krivo što je usledila pauza. Radim bez ikakvih problema na pripremama na Kipru, verujem da ću imati kontinuitet i na proleće. I da ću pre svega pomoći ekipi da ostvari ciljeve, dobrim igrama, asistencijama i golovima. Uhvatio sam formu, ali svakako mogu još mnogo bolje i svestan sam toga – poručio je Adžić.

U međuvremenu, Čukarički je dobio novog trenera, ekipu će sa klupe predvoditi Gordan Petrić.

- Izuzetan trener, izuzetan čovek, čast nam je svima da radimo sa njim. Svi zajedno sa njim ćemo se boriti da izborimo plasman u Evropu. Videćemo sa koje pozicije, s obzirom na to da su nam prve tri ekipe bodovno pobegle. Ali, tako je bilo i prošle godine, pa smo na kraju bili na deobi druge pozicije sa TSC-om. Ne treba da gledamo mnogo unapred, već da razmišljamo samo o prvoj utakmici ni gostovanju u Surdulici.

Svestan je Adžić da će ekipi biti mnogo lakše, s obzirom na to da na proleće neće biti evropskih utakmica.

- Odnela nam je dosta toga u pogledu svežine, manjka vremena za pripreme mečeva na domaćoj sceni, brojnih putovanja. Ne treba zaboraviti ni da smo domaće mečeve igrali 300 kilometara od Beograda, u Leskovcu, da smo i tamo putovali. Naši rivali su imali po sedam dana za odmor, pripremu utakmica, sa te strane im je bilo lakše. I, takođe, uverili smo se u kvalitet ekipa u Evropi, videli smo igrače koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Dobili smo na iskustvu, prošli smo veliku školu i iz utakmice u utakmicu bili smo sve bolji. Na kraju, samo spletom nesrećnih okolnosti nismo osvojili neki bod, a malo je nedostajalo da to učinimo u mečevima protiv Fiorentine i Ferencvaroša. Upravo to iskustvo trebalo bi mnogo da nam pomogne u prolećnom delu sezone na domaćim terenima.

Partizan i Crvena zvezda su poprilično odmakli na tabeli, može to da se kaže i za TSC, a Adžić želi da bude realan

- Prošle godine smo neke bitne mečeve dobijali na karakter, koji je uvek krasio ekipu Čukaričkog. Treba svakako da budemo realni, ako već ne možemo da budemo drugi ili treći, treba da osvojimo bar četvrto mesto. Opet, ponavljam, ako se ukaže prilika, nećemo je ispustiti. A ostaje nam i takmičenje u Kupu Srbije, gde imamo velike ambicije, prošle sezone igrali smo u finalu, želimo da se i u ovoj sezoni pitamo u borbi za taj trofej.

Adžić je jedan od dvojice izvođača prekida u Čukaričkom, uz kapitena Marka Docića.

- Kad god smo obojica bili na terenu, delili smo se, ja sam izvodio prekide sa leve, on sa desne strane. Svako od nas je šutnuo po neki penal. Docić ima sjajan pregled igre, odlično izvodi prekide, verujem da i ja mogu da budem na visokom nivou i drago mi je da nam saigrači veruju. Na kraju krajeva, najbitnija je ekipa i rezulta koji treba da ostvarimo. Kao kolektiv smo veoma dobri, vlada pravo prijateljstvo među nama, a verujem da će se ta energija preneti i na teren i da će se to videti sa strane.

Iako ima tek 25 godina, Adžić je u ovoj ekipi Čukaričkog jedan od iskusnijih prvotimaca.

- Relativno sam mlad, imam 25 godina. Čudna mi je sada ovo situacija, uglavnom sam bio među mlađima u svim timovima u kojima sam do sada igrao. U Čukaričkom je ipak drugačije, spadam u igrače sa više iskustva. Naša ekipa ima sjajnu omladinsku školu, koja svake godine izbaci u prvi tim po nekoliko igrača. I zaista imamo veliko poverenje u te momke, koje uopšte ne gledamo po godinama, već po učinku na terenu. A učinak Igora Miladinovića, Cvetkovića, Kovačevića, Serafimovića i ostalih mladih igrača je zaista za svako poštovanje – kazao je na kraju razgovora Luka Adžić.

Kurir sport

Bonus video:

00:16

Atmosfera pred meč Genk - Čukarički

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track